Üretilen maskeler sterilizasyona gönderildi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın talimatları ile Belediyeye ait Meyve Sebze Toptancı Hali'nde kurulan maske üretim atölye

Tekirdağ 10.04.2020 15:03:00 0
Üretilen maskeler sterilizasyona gönderildi

Koronavirüs salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana il genelinde tüm ilçe ve bağlı kırsal mahallelerinde tedbirler alarak çalışmalarnı sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm ilgili çevrelerce koronavirüsüne karşı maske kullanılmasının zorunlu hale gelmesinden sonra Belediye Başkanı Kadir Albayrak 'ın talimatları doğrultusunda hijyenik maske üretimine başlamıştı.

MASKELER STERİLİZASYON İÇİN TESLİM EDİLDİ

Belediyesi'nden yapılan açıklamada maskelerin, belediyeye ait Meyve Sebze Toptancı Hali'nde 2 elektrik teknisyeni nezaretinde açılan maske üretim atölyesinde  ilgili çevrelerce hazırlanan teknik özelliklere uygun; bakterilere, virüslere ve mikroskobik partiküllere karşı koruma sağlayan, ayrıca rahatsız edici kokusu olmayan, tüylenmeyen, istenilmeyen cam elyaf, lateks içermeyen poliprolen/non-voven materyaller kullanılarak üretildiği belirtildi. Yetkililer, üretilen bu maskelerin 250'şer adetlik ambalajlar ile sterilizasyon için doğrudan İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildiğini açıkladı.

KOMŞU İL VE İLÇELERİMİZE DE YARDIMCI OLUNACAK

Ülke genelinde sadece Tekirdağ'da üretilerek etüvlerde sterilizasyonu sağlanarak halkın kullanımına sunulan bu maskelerden tek vardiyada günde 10 bin adet üretilebildiğini vurgulayan yetkililer, "İlk partisi İl Salık Müdürlüğü'ne  teslim edilen maskelerin kesintisiz ve seri halde üretimi ile başta sağlık teşkilatımız çalışanları ile tüm hemşehrilerimizin ihtiyacına cevap verilmesi hedefleniyor ve  komşu il ve ilçelerimize de yardımcı olunmaya çalışılıyor." dedi.

NSANLIK BUNU DA AŞACAK"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da üretimi yapılan maskeler hakkında "21. Yüzyılın başında tüm insanlığın başına musallat olup, dünya genelinde ciddi ölçülerde can ve ekonomik kayıplara neden olan, huzursuzluk kaynağı haline dönüşen bu salgına karşı alınan öteki tüm tedbirlerin ve yapılan maddi yardımların dışında üretilip dağıtılan maskelerimizle de hemşehlerilerimize hizmet etme gayretimiz devam edecektir. Tekirdağ genelindeki tüm kamu kuruluşlarımız, ilçe belediye başkanlıklarımız, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarımızca bir ve beraberlik içinde yürütülecek koordineli çalışmalar ile içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde aşılacaktır. Asıl olan halkımız ve ona yapılan hizmetlerdir.  İnsanlık bunu da aşacak, koronasız günlere tekrar dönecektir.''  açıklamasını yaptı.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10