Akay: Görevimizin başındayız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, iki günlük sokağa çıkma yasağı dolayısıyla Çerkezköylülerin mağduriyet yaşamaması için belediye imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti. Gündem

Çerkezköy 11.04.2020 16:31:00 0
Akay: Görevimizin başındayız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gündem Özel programında gazeteci Şaban Kardeş'in konuğu olarak koronavirüs salgını sürecinde ve sokağa çıkma yasağında Çerkezköy'de alınan tedbirlerle ilgili açıklamada bulundu.

GÜNDEM ÖZEL'İN KONUĞU OLDU

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde Gündem Özel Programına konuk olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay " Çerkezköy'de toplam 36 fırınımız kendi araçlarıyla ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte vatandaşlarımıza ekmek ulaştırıyorlar. Zabıta ekiplerimiz bu anlamda görevlerinin başında. Bunun dışında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak dağıtımımız devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hazır sokakları bu kadar boş bulmuşken daha hızlı ve etkili bir çalışma içerisindeler. Dezenfekte ekibimiz aynı şekilde çalışıyor. Çerkezköy Belediyesi olarak 444 88 59 numaralı telefondan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Bir şekilde vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına riayet etmeleri konusunda bir kere daha uyarılarımızı yaparak bir yandan da ihtiyaçları karşılama çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

"SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ATLATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Vefa Sosyal Destek Grubunun Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Başkan Akay"Biz de aynı şekilde oluşturduğumuz bir WhatsApp grubundan haberleşiyoruz. Aynı şekilde polisimiz jandarmamız çalışmalara eşlik ediyor. Çalışmalar dört bir koldan yürütülmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın da sokağa çıkmaması için de uyarılarda bulunmaktayız. İhtiyaçlar ise karşılanmaya devam etmektedir. Bir panik haline sebebiyet vermeden bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"SOKAK HAYVANLARIMIZI DA UNUTMADIK"

Akay " Zabıta ekipleri, Çevre Müdürlüğü’nün tüm birimleri, Sosyal İşler Müdürlüğü’nün birimleri ilçe merkezinde sokaklarda ve mahallelerde hizmet vermektedir. Mümkün olduğunca vatandaşımızın bize ulaştırdığı talepleri yerine getirmeye ve ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. İnsanların evlerine çekildiği alanlarda sokak hayvanları sokaklarda yaşamlarına devam ediyor. Belki de en çok sıkıntıda olan sokak hayvanlarımızdır. Veterinerlik Müdürlüğü ekiplerimiz de daha fazla sahada olmaya çalışıyor. Çünkü sokakta bir şekilde hayvanseverlerin de dolaşarak hayvanlara baktığı, sürekli onlarla zaman geçirdiği bir dönem vardı. Şuan o yok. Bazı fabrikalar çalışmıyor. Çerkezköy Belediyesi sokak hayvanlarının mama ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz. Rutin olarak bizim besleme sahalarımız var. O alanlara sürekli takviye yapılıyor" dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10