Fabrikaların 10 gün kapatılacağı iddiasına bakanlıktan yalanlama

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı açıklamada Tekirdağ, Kocaeli, Bursa ve Sakarya illerindeki sanayi tesislerinin 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vereceğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadıÄ

Çerkezköy 14.04.2020 14:41:00 0
Fabrikaların 10 gün kapatılacağı iddiasına bakanlıktan yalanlama

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca başta İstanbul olmak üzere fabrikaların yoğun olarak bulunduğu Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'daki sanayi tesislerinin 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vereceğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

İDDİALARI YALANDI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada,  bazı basın yayın organlarında yer alan, başta İstanbul olmak üzere fabrikaların yoğun olarak bulunduğu Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ illerindeki sanayi tesislerinin 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vereceğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "Covid-19 ile mücadele ettiğimiz böyle hassas bir dönemde ülkemiz ekonomisinin belkemiği olan sanayi sektörü, üretimin durmaması için gerekli tüm önlemleri alarak büyük bir özveriyle faaliyetlerine devam etmektedir. Ülkemiz ekonomisini hedef alan bu tarz asılsız haberler, gece gündüz fedakârca çalışan emekçilerimiz başta olmak üzere tüm üretim aktörlerince üzüntüyle karşılanmaktadır" denildi. 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10