Aygun: Yerel basına faizsiz kredi imkânı sunulmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Türkiye'de dövizdeki yükselişe bağlı olarak girdi maliyetleri katlanan ve büyük bir ekonomik sıkıntıya düşen yerel basının

Çerkezköy 16.04.2020 12:39:00 0
Aygun: Yerel basına faizsiz kredi imkânı sunulmalıdır

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Basın İlan Kurumu üzerinden işsiz kalan gazetecilere hibe desteği uygulanmalıdır. Ayrıca tüm medya çalışanlarına kamu bankalarından bir yıllık maaşlarının yarısı oranında 5 yıl vadeli faizsiz kredi imkânı sunulmalıdır” diye konuştu.

KREDİ AÇILSIN

Aygun, yerel basının SGK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yönelik prim ve vergi borçlarının en az 1 yıl süre ile ertelenmesini, ilanlardan alınan Basın İlan Kurumu payının yüzde 5’e düşürülmesini, TÜRKSAT uydu bedeli ödemelerinin ötelenmesini ve TL üzerinden ödeme imkânı sunulmasını önerdi. Ülkenin her bir köşesinde bulunan yerel medya şirketlerine Kredi Garanti Fonu’ndan kredi açılmasını teklif eden Aygun, belediye meclisi kararları ile devlet duyurularının yerel gazetelerde resmi ilanlar gibiyayınlatılmasının sağlanabileceğini belirtti. Aygun, gazete basımında kullanılan ithal kâğıt, kalıp ve mürekkep gibi girdilerde gümrük vergisinin sıfırlanmasını da istedi.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10