Zabıtadan ayıplı ürün satan 6 işletmeye idari işlem 

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında paketli taze gıda (yaş sebze-meyve) satışı yapan işletmelerde denetimlerini sürdürüyor. Sül

Süleymanpaşa 16.04.2020 16:37:00 0
Zabıtadan ayıplı ürün satan 6 işletmeye idari işlem 

Süleymapaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; salgın tedbirleri kapsamında, yaş meyve-sebze satışlarının paketli olarak yapılmasının zorunlu hale getirilmesinin ardından bu ürünlerin satışını gerçekleştiren market ve manavlarda denetimlerin sıklaştırıldığı, Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün, taze ürünlerin arasına çürük olanları da ekleyerek satmaya çalışan işletmelere cezai işlem uyguladığı belirtildi. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtilen açıklamada, taze gıda satışında genelgelere aykırı satış yapanların Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre yaptırıma uğrayacaklarının altı çizilerek işletmeler uyarıldı.

CEZAİ İŞLEMLER UYGULANDI

Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada “Covid 19 salgınının ülkemizde en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik birtakım tedbirlerin alınması hasıl olmuştur. Bu Kapsamda; Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla, Market, Manav ve Pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler, tüketicilere seçtirilmeden satıcılar tarafından poşetlenerek satılacaktır. Son günlerde Belediyemize gelen şikâyetler ve ihbarlar neticesinde Zabıta Müdürlüğü Ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde bazı marketlerin poşetleyerek sattığı ürünlerin çürümüş ve bozulmuş olduğu tespit edilmiş olup cezai işlemler uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi. 

BİR YILDAN BEŞ YILA KADAR HAPİS 

Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Dünyanın ve ülkemizin geçmiş olduğu bu zor süreçte halk sağlığını tehlikeye atıp, kendi menfaatlerini ön plana çıkararak hileli mal satışı yapan işletmelere TCK’nin 186. Maddesi kapsamında (Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş her tür yenilecek veya içilecek şeyleri veya ilaçları satan, tedarik eden, bulunduran kimseye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve bin beş yüz güne kadar adlî para cezası verilir.) haklarında suç duyurusunda bulunulacağı tebliğ olunur.”

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10