İçişleri Bakanlığı'dan denetim talimatı

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen talimatla, hafta sonu uygulanacak 2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde bugün 15.00-24.00 saatleri arasında polis ve jandarmanın denetimler yapacağı duyuruldu.

17.04.2020 10:46:00 0
İçişleri Bakanlığı

Küresel bir sağlık krizine dönüşen koronavirüs salgınının insan sağlığı ve sosyal hayatta oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla İçişleri Bakanlığı, 18-19 Nisan tarihleri arasında büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan vatandaşların (istisnalar hariç) sokağa çıkmalarını yasaklamıştı. İçleri Bakanlığı, valiliklerden koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik sokağa çıkma yasağı ve daha önceden alınan tedbirlerin etkinliğini artırmak amacıyla söz konusu 31 ilde bugün 15.00-24.00 saatleri arasında uygulama yapılmasını istedi.

 

BÜTÜN ALIŞVERİŞ ALANLARI KONTROL EDİLECEK

 

Bakanlığın talimatları kapsamında, market, fırın, pazar yeri, büfe, yoğun olarak alışveriş yapılan cadde/sokaklar, akaryakıt istasyonları gibi yerlerde/alanlarda sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin denetimler en üst seviyede yapılacak. Toplu taşıma araçlarında/duraklarında sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımı denetlenecek. Saat 21.00 itibarıyla kapalı olması gereken market gibi iş yerleri ile açık olması muhtemel fırın, büfe, akaryakıt istasyonu içinde bulunan alışveriş alanları kontrol edilecek.

 

 

KARARLARA UYMAYANLARA CEZA UYGULANACAK

 

 

Sosyal mesafe ihlallerinin olabileceği yerlerde, sosyal mesafeyi sağlayacak tedbirler alınacağının belirtildiği talimatta, alınan kararlara uymayan iş yerlerine ve vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı da belirtildi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10