Gazeteler Tekirdağ'da nostaljik yöntemlerle dağıtıldı

Koronavirüs önlemleri kapsamında Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 31 ilde uygulanan ikinci sokağa çıkma yasağında yurt genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da da gazeteler bayiler tarafından nostalji

Tekirdağ 19.04.2020 15:08:00 0
Gazeteler Tekirdağ

10 yılı aşkın süredir Çorlu’da gazeteler başbayiliği yapan Turkuvaz Medya Dağıtım Başbayi Erdal Aydın, oluşturduğu 10 kişilik araç filosu ve motorlu kuryelerle Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene ilçelerindeki mahallelerde sokağa çıkma yasağının ilk gününde gazeteleri okuyucularıyla buluşturdu.

NOSTALJİ YAŞADILAR

Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinde bulunan ve “yazıyor yazıyor, koronalı günler yazıyor” seslerine uyanan vatandaşlar hem haber alma hakkını hem de nostaljiyi bir arada yaşadı. Günlük hayatta gazete dağıtımını birçok insanın görmediğini ifade eden başbayi Erdal Aydın “Bazı çocukların şaşkın bakışları arasında mahallede kimi camdan, kimi apartmanın beşinci ya da onuncu katından sarkıttıkları sepetle gazetelerini alırken biz de bu manzarayı sadece siyah beyaz nostaljik Türk filmlerinde görürdük.  2020 yılında dünyayı etkisi altına alan ve insanların yaşamsal ve sosyal alanlarını sınırlayan koronavirüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında, okurlar sosyal medyanın gelişmesine rağmen en doğru ve en güvenilir haberleri yazılı basından alabileceklerini biliyorlar ve okurlar bu güvenle gazeteleri evlerinden çıkamadıkları bu zor günlerde bile kapıların önüne gelen bizlerden satın alabiliyorlar. Bu, basın özgürlüğü adına ve Türk basını adına son derece önemli. Biz bunu yaşamasak belki gazetenin ve basının sosyal medya karşısında yenik düştüğünü düşünecektik. Ama şunu gördük ki teknoloji hızla gelişti, zor günlerde yine Türk basını üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı. Devletimiz kimseyi aç, açıkta bırakmazken Türk basını da kimseyi habersiz bırakmadı. Gazete okurları doğru haberi yazılı basımdan almanın nostaljik heyecanını yaşadılar” dedi.

“BU SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ”

Bu süreçte özellikle gençler ve çocukların gazetenin ve gazete emekçilerinin rolünü de bir nebze olsun görmüş olduklarını kaydeden Aydın, doğru habere ulaşmanın, onu yazmanın, onu basmanın son derece önemli olduğu günümüzde onu hedef kitleye, okura tüm zor şartlara rağmen, kara kışa, koronavirüse rağmen ulaştırmanın sorumluluğunun bilincinde olduklarını kaydetti.

4 İLÇEDE 10 ARAÇ VE 4 KURYE İLE DAĞITIM YAPIYORLAR

Bu zor süreçte dağıtımından sorumlu oldukları 4 ilçede 10 araç, 4 motorlu kurye ile mahallelerde maskelerini takarak, biraz da nostalji yaparak sorumluluğun gereği olarak gazeteleri halkla buluşturduklarını söyleyen Aydın, bu işin uzaması durumunda yetkililerin fırıncılarla birlikte koordineli bir şekilde gazete dağıtımını organize etmelerinin daha doğru olacağını kaydetti.  Sadece ulusal gazeteleri değil yerel gazeteleri de dağıttıklarını ifade eden Aydın “Bu işi koordine eden yetkililerden ricamız fırınlarla birlikte bu işi organize edebilirsek gelecek süreçte vatandaşın gazeteye ulaşımının önünü açmış oluruz” dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10