Günay KOBİ'lere seslendi: Ticari Alacak Sigortası'ndan faydalanabilirsiniz

KOBİ'lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, işlet

22.04.2020 17:46:00 0
Günay KOBİ

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay açıklamasında ticari alacak sigortasında azami 360 güne kadar vade uygulanacağını belirtererek “En az iki yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu olmayan, Merkez’in risk değerlendirme kriterlerini sağlayan; Mikro ve Küçük ölçekli şirketler için ticari alacak sigortası sunularak, azami 360 güne kadar vade uygulanmaktadır. Sigortalının cirosu üzerinden fiyatlandırma yöntemi ile prim hesaplanır. Alıcı firmalar için otomatik skor değerlendirmesi yapılır ve kredi limiti tahsis edilir. Tahsis edilen bu kredi limiti Sigortalıların başvuru formunda her bir alıcısı için talep ettiği kredi limitleri ve risk değerlendirme kriterleri göz önüne alınarak herhangi bir ek prim alınmaksızın merkez tarafından arttırılabilir. İzleme ve gözlem ile kredi limiti tahsis edilen alıcılar içerisinde finansal durumu bozulanlar ile ilgili sigortalıya bilgi verilir.” dedi.

 

“FİNANSAL YAPISINI GÜÇLENDİRİR”

 

Hasar durumlarında, sigortalının Merkez’e başvurması ile hukuki işlemlerin başlatılacağını ve sigortalıya tahsilat hizmeti sunulacağını ifade eden Başkan Günay, tahsilat hizmeti ile çözümlenemeyen hasar dosyaları için tazminat ödemesi yapılacağını söyledi. Günay açıklamasının devamında “Müşterilerini analiz edip, finansal durumlarını izleyerek şirketin risk yönetimine katkı sağlar. İşletmeyi öngörülmeyen tahsilat problemlerine karşı koruyarak, finansal yapısını güçlendirir. Bilançonun aktif kalitesini yükselterek bankalar ve finansal kuruluşlar nezdinde kredibilitesini artırır. Şirket yönetiminin alacak sorunlarını bir kenara bırakarak asıl faaliyet alanına odaklanmasına yardımcı olur.” şeklinde ifadelere yer verdi.

 

“DEVLET DESTEKLİ ALACAK SİGORTASI’NA BAŞVURULABİLİR”  

 

Bu uygulama “Yeni müşteriler bularak satışları artırmaya ve şirketin büyümesine katkı sağlar.” diyen Günay, “Sorunlu alacaklarla ilgili hukuki takip işlemlerini sigorta şirketinin avukatları işletme adına yürütür. Üyelerimiz, başta sistemin yöneticisi olan Halk Sigorta A.Ş. olmak üzere, sisteme katılan tüm sigorta şirketleri ve bu şirketlerin aracıları vasıtasıyla Devlet Destekli Alacak Sigortası’na başvurabilir.” dedi.

 

Haber/Melek ELMA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10