Marmaraereğlisi'nde 23 Nisan ve Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve Ramazan Ayı coşkusunu birlikte yaşattığını kaydeden Belediye Başkanı Hikmet Ata, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğ

Marmara Ereğlisi 22.04.2020 17:55:00 0
Marmaraereğlisi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, her yıl büyük bir coşkuyla kutlandığını hatırlatan Başkan Hikmet Ata, koronavirüs salgın dolayısıyla bu yıl ki 23 Nisan kutlamalarının sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle buruk geçeceğini dile getirdi. “İlçe de, bu kutlamaların buruk geçmesinin biraz da olsa önüne geçebilmek için belediye ekipleri kolları sıvadı.” diyen Başkan Hikmet Ata “Ramazan Ayı’nın ilk sahur gecesi olan, 23 Nisan gecesi, milletimiz için bu iki önemli unsuru bir araya getirdi. Pazar yerinde dağımı gerçekleştirilen bayrak ve imsakiye ilçe halkı tarafından beğeniyle karşılandı.” şeklinde açıklaması ile kutlamalar için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“23 NİSAN ÜLKE TARİHİMİZDE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

 

Ülkemiz için önemli olan bu iki tarihin bir araya gelmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Ata, “23 Nisan ülke tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Tüm dünya çocuklarına armağan edilen evrensel bir bayram olması dolayısıyla ilk ve tektir. Ülke tarihimiz açısından, milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya kanıtladığı tarihtir. Ramazan Ayı tüm İslam aleminde olduğu gibi ülkemizde de tüm yıl beklenen aydır. Bu yıl Ramazan Ayı’nın ilk sahur gecesi ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aynı güne gelmiş olmasından dolayı bu tarih ayrı bir önem taşımaktadır.” dedi.

 

“HER ŞARTTA BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDEYİZ”

 

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle buruk bir 23 Nisan ve Ramazan ayı geçireceklerini belirten Başkan Ata, “Tüm dünya da ve ülkemizde süre gelen salgın hastalıktan dolayı bu yıl bayramlarımızı geçtiğimiz yıl gibi coşkuyla kutlayamayacak olsak ta, bunun telafisi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu sebeple 23 Nisan akşamı saat 21.00’de tüm ilçe halkımızı ellerinde bayraklarıyla balkonlarında İstiklal Marşımızı hep birlikte okumaya davet ediyorum. Çünkü Türk milleti her şartta ve koşul da birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edecektir.” diyerek vatandaşları İstiklal Marşı’nı hep birlikte okumaya davet etti.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10