Tekirdağ ve ilçelerinde 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Tekirdağ ve ilçelerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 100. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, tüm dünyayı etkisi altına alarak küresel s

23.04.2020 18:23:00 0
Tekirdağ ve ilçelerinde 23 Nisan coşkuyla kutlandı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüs tedbirleri nedeniyle 23 Nisan günü bütün çocukları ve vatandaşları bu anlamlı günü evde balkonlarda bayraklarla kutlamaya ve İstiklal Marşı’nı hep birlikte söylemeye davet etmişti. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Tekirdağ ve ilçelerinde 23 Nisan kutlamaları az sayıda katılım ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı. Gerçekleşen çelenk sunma törenleri, koronavirüs tedbirleri ve sosyal mesafeye uygun olarak yapıldı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELEN SUNULDU

 

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan katıldı.

 

ÇORLU’DA TEDBİRLER ALINARAK TÖREN GERÇEKLEŞTİ

 

Çorlu’da çelenk sunma töreni Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Çelenk sunumu ile başlayan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren törene, Kaymakam Cafer Sarılı, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Milli Eğitimi Müdürü Hüseyin Erdoğan ile öğretmenler katıldı. Törende konuşan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, "Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100'üncü yılını daha coşkulu kutlamak isterdik ama maalesef tüm dünyayı saran koronavirüs tedbirlerimizi alarak çelenk koymayı gerçekleştirdik" dedi.

 

MALKARA’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Gazi Meclisinin açılışının 100. yılı kutlama programı, Malkara’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen koronavirüs tedbirlerine ve sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleşti. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Törene, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tnk. Albay Erkan Yıldız, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

ERGENE’DE ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE TÖREN YAPILDI

 

Ergene’de ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 100. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı, Ergene Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Program anıta çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Koronavirüs tedbireleri alınan ve sosyal mesafeye uyulan programa, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Garnizon Komutanı Topçu Albay Mehmet İçlibaş, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Ergene Kaymakamlığımızdaki Atatürk anıtında gerçekleşen Çelenk sunma törenine katılarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100.yıl dönümünü kutladık” dedi.

MARMARAEREĞLİSİ’NDE ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

 

Marmaraereğlisi’nde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma töreni gerçekleştirildi. Ülke de mücadele edilen koronavirüs salgını dolayısıyla 23 Nisan kutlamaları gerçekleştirilemedi. Sokağa çıkma kısıtlamasının yanı sıra sosyal mesafeyi koruma zorunluluğunun da bulunması sebebiyle kutlamalar sınırlı tutuldu. Yapılan çelenk sunma törenine, Marmaraereğlisi İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Personel Albay Bayram Ölçücüoğlu, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Özben katıldı.

 

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10