Malkaralılar 23 Nisan'ı evlerinde kutladı

Malkara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Malkaralı vatandaşlar ve çocukların evlerinin pencereleri ve balkonlarÄ

Malkara 24.04.2020 15:16:00 0
Malkaralılar 23 Nisan

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl evlerden kutladığımız TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Malkara Belediyesi tarafından koronavirüs tedbirlerine uyularak kutlama programı düzenlendi. 23 Nisan kutlama etkinlikleri kapsamında 23 Nisan akşamı saat 21.00’de belediye hoparlöründen İstiklal Marşı okundu. Bu sırada koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlarda ellerinde Türk Bayrakları ile balkonlara çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyup eşlik ettiler.

 

 

BAŞKAN YURDAKUL ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

 

Öte yandan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar ve Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin ise Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı coşku ve gururla okudular. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, oluşturulan araç korteji ile Malkara’nın cadde ve sokaklarını gezerek koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukların ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

 

“ATATÜRK’ÜN İLKELERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

100. yılı coşku ve gururla kutladıklarını belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Atamızın çocuklarımıza hediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu balkonlarında ve camlarında ellerinde Türk bayraklarıyla bizimle yaşadıkları için tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimize ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sağlıklı günlerde kutlayacağımız nice bayramlar dileği ile evde kalın sağlıkla kalın.” şeklindeki açıklamasıyla evde kalın çağrısını yineledi.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10