23 Nisan coşkusunu balkonlarda yaşadık

Tekirdağ Milletvekili de olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un TBMM'nin kuruluşunun 100. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla vatandaşlara

24.04.2020 16:39:00 0
23 Nisan coşkusunu balkonlarda yaşadık

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop'un çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanında saatler 21.00'i gösterirken hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunurken, Çerkezköy ve tüm Trakya'da da vatandaşlar balkonlara akın etti. 

 

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADILAR 

 

Çerkezköy'de Atatürk ve Öztrak Caddesi'nde  oturan vatandaşlar ellerinde bayraklarla balkonlara çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı seslendirdi. İlçenin bir çok mahallesinde de ellerinde Atatürk resmi ve Türk bayrağı alan vatandaşlar aynı dakikalarda balkonlarda hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu. İlçenin dört bir yanından vatandaşlar balkonlarda İstiklal Marşı söylerken, belediye hoparlörlerinden 10'uncu Yıl Marşı çalındı. Pencerelerini ve balkon korkuluklarını Atatürk resmi ve Türk bayrağıyla donatan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlara, sokaklarda devriye gezen polisler de sirenlerle eşlik etti. Çerkezköy İstasyon Mahallesi'nde yer alan bazı sitelerde ve bir çok mahallede ise ise 23 Nisan coşkusunu daha fazla hissetmek için özel hazırlıklar yapıldı. Site bahçesine ve apartmanların balkonlarına ses sistemi kurduran bir çok kişi binlerce kişiye çalan müzik eşliğinde gece boyu coşkuyu yaşadı. 

 

VAHAP AKAY'DA BALKONDA OKUDU 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'da saatler 21.00'i gösterdiğinde belediyedeki makamında bulunan balkona çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu. Sosyal medya hesabından fotoğrafını paylaşan Akay "Bugün en şerefli gün,bugün en mutlu gün,bugün en büyük bayram. Ulusal Egemenliğimizin 100 yılında, meydanları dolduracağımız, kol kola kutlayacağımız günlere olan inancımızla balkonlarda bayramımızı coşkuyla kutlayan, hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı haykıran Çerkezköylü hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Çerkezköy " ifadelerini kullandı. 

 

TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI 

 

Tekirdağ Çorlu'da Nusratiye Mahallesi Yeşilpark Evleri Sitesi'nde vatandaşlar evlerinin balkonlarından hep bir ağızdan İstiklal Marşı söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle site yönetimi tüm evlere Türk bayrağı dağıttı. Dağıtılan bayraklar evlerin balkonlarına asıldı. 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10