Onca uyarıya rağmen 'sosyal mesafe'yi bilmiyoruz!

Ülke genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar bankalara akın etti. Çerkezköy'ün hemen hemen her noktasında asayiş ve gü

Çerkezköy 27.04.2020 15:21:00 0
Onca uyarıya rağmen

 

 Yeni tip koronavirüs (Covid-19)’un yayılımını engellemek amacıyla 4 günlük alınan sokağa çıkma kısıtlamasının bugün son bulmasının ardından Çerkezköy'de birçok banka önünde metrelerce kuyruk oluştu. 

 

POLİS MEGAFONLA UYARDI 

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de etkili olan Covid-19’a karşı 23 Nisan Perşembe gecesi saat 00.00’dan 27 Nisan Pazartesi gecesi saat 00.00’a kadar 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Kısıtlama önceki gece 00.00’dan sonra sona erdi. Kısıtlamanın ardından Çerkezköy'de sabah erken saatlerinden itibaren bankalarda işi olan vatandaşlar banka şubeleri önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Atatürk Caddesi'nde  bir banka şubesinin önüne gelen vatandaşların, sosyal mesafe kuralına uymayarak metrelerce kuyruk oluşturduğu görüldü. Cadde üstünde devriye atan polis ekipleri sosyal mesafe kuralını hiçe sayan vatandaşları megafonla uyardı. 

 

GERGİNLİKLER YAŞANDI 

 

Sırada bekleyen vatandaşların hiçbir önlem almadan sıralarda beklemesi dikkat çekti. "Sosyal mesafe" kuralını hiçe sayan vatandaşlardan bazıları "bize bir şey olmaz" diyerek sırada beklemeye devam etti. Bankalardan bazıları koronavirüs önlemleri kapsamında müşterileri içeriye tek tek aldı. Bu nedenle metrelerce kuyruk oluştu. Uzun süre sırada bekleyen bazı vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. Sırada zaman zaman vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10