Noterler salgın sürecinde dönüşümlü çalışıyor

Çerkezköy'deki noterler koronavirüs salgını nedeniyle dönüşümlü çalışıyor. 5 adet Noterliğin bulunduğu Çerkezköy'de, bir gün tek sayılı diğer gün çift sayılı not

Çerkezköy 29.04.2020 16:08:00 0
Noterler salgın sürecinde dönüşümlü çalışıyor

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan küresel kriz koronavirüsü salgını ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar, salgının önüne geçmek üzere birçok kurum ve iş yerlerinin çalışma saatlerinde düzenleme yaptı. Bu kapsamda Noterlerin çalışma saatlerinde de salgınla mücadele çerçevesinde düzenlemeler yapıldı.  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterlerin çalışma saatleri ile ilgili yaptığı açıklamada noterliklerin dönüşümlü hizmet vereceğini belirtti. Noterlerde vatandaşların yoğun olarak bulunmasını önlemek ve bu nedenle de bir gün tek sayılı, bir gün çift sayılı noterlerin dönüşümlü çalışacaklarını ifade eden Gül, acil olmayan işlerle ilgili notere gidilmemesini önererek, tek noterin bulunduğu ilçelerde ise hizmette kesinti olmayacağını kaydetti.

 

NOTERLER DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK ÇALIŞIYOR

 

Çerkezköy 3. Noterlik yetkilileri, vatandaşları acil durumlar dışında noterliklere gelmemelerini önererek alınan tedbirler hakkında ise “Çerkezköy 3. Noterliği olarak Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı çalışma saatlerine uyarak tek ve çift sayılı noterler olarak dönüşümlü çalışıyoruz. Açık olduğumuz günler de mesai saatlerimizde bir değişiklik yok yine 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Salgına karşı önlem olarak işlem yapılan bankolarımızın üzerine teması engelleyecek camlar takıldı. Yine vatandaşlarımızı işlemlerini gerçekleştirmek için sosyal mesafe kurallarına uygun olarak içeriye alıyoruz. Yaşanacak kalabalığı önlemek amacıyla kapıya ‘Lütfen işi olmayanlar dışarıda beklesin” uyarı yazıları astık. Ayrıca vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın hijyeni için dezenfektanlarımızı da bankolarımızın üzerine yerleştirdik” açıklamasını yapıldı.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10