11 Büyükşehir Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talep etti

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ortak talepte bulundu. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Türkiye Belediyeler Birliği'nden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanâ€?

Tekirdağ 1.05.2020 17:36:00 0
11 Büyükşehir Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talep etti

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’nda yer aldığı 11 Büyükşehir Belediye Başkanı bu ortak taleplerini dile getirmek için çevrimiçi ortamda vido konferans üzerinden önceki gün toplantı yaparak Türkiye ve yerel yönetimler gündemini görüştü. Gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Başkanları, Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakanlar Kurulu üyelerinin de katılımıyla, belediye başkanlarıyla toplantı yapması için girişimde bulunmayı talep etti. 11 Başkan, hemen harekete geçmesi için taleplerini TBB’ye ilettiler. Öte yandan Başkanlar, 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü’nü kutlayıp, 1977’de Taksim’de hayatını kaybeden emekçileri saygı ile andılar.

 

BAŞKAN ALBAYRAK: GÖRÜŞMEMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gerçekleşen toplantıyla ilgili “Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen çok değerli 11 Büyükşehir Belediye Başkanımız ile video konferans sistemi üzerinden çalışmalarımız hakkında fikir alışverişinde bulunarak, koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde vatandaşlarımızın taleplerine en hızlı şekilde karşılık vermek ve bu süreci en sorunsuz şekilde atlatabilmek için görüşmemizi gerçekleştirdik. Sizler için her türlü hizmete daima hazırız.” dedi.

 

11 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İMZALADI

 

İletilen taleplerin yer aldığı metnin altında imzası olan 11 Büyükşehir Belediye Başkanları: Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş.

 

1 MAYIS 1977’DE TAKSİM’DE HAYATINI KAYBEDENLERİ ANDILAR

 

Ortak imzalanan metinde şu ifadelere yer verildi: “Her konuda sürekli iletişim halinde olduğumuz Türkiye’nin 11 Büyükşehir Belediye Başkanları olarak bir kez daha çevrimiçi buluşarak, Türkiye’nin gündemini, yerel yönetimlerin sorunlarını pandemi gündemine özel değerlendirmelerle ele aldık. Yarın 1 Mayıs Emek Bayramı’nı kutlayacağız. Aynen 23 Nisan’da olduğu gibi, salgınla mücadele koşulları gereği istediğimiz şekilde bir kutlama yapamayacağız. Ülkemizin tüm emekçilerini bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz. Bir kez daha 1 Mayıs 1977’de Taksim’de hayatını kaybeden emekçilerimizi saygıyla anıyoruz.”

 

SALGINA KARŞI VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLMALI

 

1 Mayıs itibariyle uygulanacak üç günlük sokağa çıkma yasağı kapsamında ilgili her tedbirin alındığına vurgu yapılan metin şöyle devam etti: “Yurttaşlarımızın rahat, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması için gerekenleri planladığımızı belirtmek isteriz. Umuyoruz ki yurttaşlarımız da bu tedbirlerden memnun kalacaklardır. Bu vesileyle 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, değerli hemşerilerimize yeniden anımsatmak isteriz ki, sokağa çıkmama konusundaki özenimizi lütfen sadece yasağın olduğu günlerde göstermeyelim, yasağın olmadığı günlerde de aynı tavrımızı sürdürelim. Henüz rehavet için erken olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Pazartesiden itibaren de sokağa çıkmama konusunda duyarlı olunmasının, şehirlerde yoğunluk yaşamamasının önemini dile getiriyoruz.”

 

ORTAK TALEPLER TBB’YE ULAŞTIRILACAK

 

Gerçekleşen toplantıda, Belediyelerin yaşadığı ekonomik daralmaların masaya yatırıldığı belirtilerek “Gelirlerin düşmesini; alınan bazı kararların sonucunda yapılan ödeme ve ötelemelerin etkilerini; yapılması şart olan birçok çalışmanın bütçeler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri; bütçe yönetimlerinde ortaya çıkan zorlukları da tartıştık. Toplu taşımanın geleceğini ayrıntılı olarak ele aldık. Kentlerimizin, bugün ve gelecek için kültür sanat yaşamını konuştuk. Bütün bu kapsamda, içinde önerilerimizin olduğu bir hazırlığı, Türkiye Belediyeler Birliği’ne (TBB), iletme kararı verdik. Bu kararları, bugün TBB’ye ulaştırmış olacağız.” denildi.

 

“KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SAYGIYLA SUNARIZ”

 

TBB’nin girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebi Yinelenen metinde “Bu çerçevede, TBB’nin girişiminde, oluşturulacak bir gündemde, Sayın Cumhurbaşkanımızla, Bakanlar Kurulumuzun da katılım sağladığı bir toplantının yapılmasını önermekteyiz. Türkiye’nin, yerel yönetimler açısından mevcut pandemi salgını ile mücadele temelindeki durumunun; gelecekteki yerel yönetim hizmetlerinin ve bunların ekonomik etkilerinin konuşulacağı bu toplantının, hızla gerçekleşmesi amacıyla önerimizi TBB’e ilettiğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” ifadeleri yer aldı.

 

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10