Süleymanpaşalılar sahura bandoyla kalktı

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Ramazan davulcularının bu ramazan koronavirüs tedbirleri kapsamında para toplamalarının yasaklamasının ardından Süleymanpaşa Belediyesi tarafından sahur bando takımÄ

Süleymanpaşa 3.05.2020 16:08:00 0
Süleymanpaşalılar sahura bandoyla kalktı

Süleymanpaşa Belediyesi'nce organize edilen sahur bando takımı, sahur saatinin yaklaşmasıyla vatandaşları uyandırmak için yöresel müzik ve manilerle sokak sokak gezdi. Bando takımının sesini duyan Süleymanpaşalı vatandaşlar, pencere ve balkonlarından bando ekibini izleyerek cep telefonları ile bu anları kaydetti.

 

“ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLDU”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise sahur vakti sokakları dolaşan sahur bando ekibini yalnız bırakmadı. Önceki sene sahur için 25 kişilik ekip kurduklarını ancak bu sene ramazan davulcularının koronavirüs tedbirleri kapsamında para toplamalarının yasaklanması üzerine bu organizasyonu yaptıklarını söyleyen Başkan Yüksel, "Ramazanda bu adetin de devam etmesi gerekiyor. Biz Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yine konusunda uzman, kendi işini yapan müzisyen gruplarımızdan özellikle Roman mahallemizdeki bu işin üstadı olmuş isimleri bir araya getirdik. Bir ekip mehteran takımı, bir ekip bando takımı kurduk, başka bir ekip ile de ilahi ekibi kuruldu. Yaklaşık 70 kişi Ramazan ayı boyunca bu adeti yaşatabilmek ve en azından koronavirüs sorunu ortadan kalkana kadar ki süreçte bu arkadaşlarımız destek olacaklar. Böylece adetler yaşamış olacak. Çok güzel bir organizasyon oldu" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10