Ödemeler yarın başlıyor

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan ve zor duruma düşen işletmelere devlet tarafından İŞKUR vasıtasıyla yapılan yardımların ilk ödemeleri 5 Mayıs Salı günü yapılmaya başlanacak. İ

Çerkezköy 3.05.2020 17:14:00 0
Ödemeler yarın başlıyor

Çerkezköy İŞKUR Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada "Bilindiği üzere geçtiğimiz yılın son aylarında Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alarak küresel bir salgın haline gelen Covid 19 vakaları da ülkemizde hızla yayılmaya başlamıştır. Dünyayı derinden sarsan bu virüs ülke ekonomilerinde de derin izler bırakmaya başlamış, sektör farkı olmaksızın birçok işletme, bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Bu olumsuz durumdan Ülkemizin en az zararla çıkması ve çarkların eskisinden de daha güçlü dönebilmesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ekonomik destek paketleri açıklanmıştır" dedi.

 

BRÜT KAZANCIN YÜZDE 60'IDIR

 

Kısa çalışma ödeneğinden bahseden yetkililer "Kısa Çalışma Ödeneği, genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. Kısa çalışma kapsamında işçilere kısa çalışma ödeneği ödenmesi, Genel Sağlık Sigortası primleri ödenmesi,hizmetleri sağlanmaktadır.  Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60'ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 150'sini geçemez. Aile Çalışma ve  Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'un Mart ayının sonlarında yaptığı açıklama ile Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları elektronik ortamda alınmaya başlamıştır.  Bu süreçte, İŞKUR’da görev yapan tüm personel, gerek işverenlerimizin gerekse vatandaşlarımızın mağdur olmaması için mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden çalışmaktadır" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

               

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10