'Bir Çocuk Sevindir' kampanyası çığ gibi büyüyor

Çerkezköy'de ihtiyaç sahibi öğrencilere önce kendi imkanlarıyla yardım eden Yılmaz Soydan, sosyal medya üzerinden büyüttüğü 'Bir Çocuk Sevindir' yardım kampanyası ile Doğu ve Güneydoğu Anado

4.05.2020 17:33:00 0

3 yıl önce hayırsever Yılmaz Soydan tarafından başlatılan ‘Bir Çocuk Sevindir’ kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Projeye destek verenlere teşekkür eden Soydan, hedeflerinin tespit ettikleri ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmek olduğunu vurguladı.

 

ÜÇ YILDA BİN ÇOCUĞA ULAŞTI

 

Bir arkadaşının 2017'de sosyal medya üzerinden ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmak için başlattığı kampanyadan çok etkilenen Yılmaz Soydan, çalışmalarında sosyal medyayı da kullanmaya karar verdi. Çerkezköy'de ailesi ile birlikte yaşayan, belediye çalışanı 36 yaşındaki Yılmaz Soydan  başlattığı 'Bir Çocuk Sevindir' kampanyası ile Doğu ve Güneydoğu'daki ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap, kırtasiye ve kıyafet desteğinde bulunmaya başladı. Gerçekleştirdiği yardımları ve öğrencilerin mutluluğunu gösteren fotoğrafları sosyal medyada  paylaşan Soydan'a  yakın çevresinden de büyük destek geldi. Çerkezköy ve bölgedeki hayırseverlerin desteğiyle yardımlaşma hareketini büyüten Yılmaz ülke genelinde üç yıl içinde bin çocuğa destek oldu. Yılmaz, ihtiyaç sahibi öğrenciler için başlattığı ‘Bir çocuk sevindir’ kampanyasının aralıksız olarak sürdürdüğünü ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösterdiğini kaydetti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Soydan " Bir çocuk sevindir kampanyamız üç yıldır devam ediyor. Üç yılda kampanya çerçevesinde Şanlıurfa Ceylanpınar, Manisa, Mersin, Batman, Muş, Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi bine yakın çocuğumuza ulaştık.  Kampanya çerçevesinde Çerkezköy ve Kapaklı'daki çocuklarımızı da unutmayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize kışlık botlarımızı teslim ettik. Şimdi ise deprem bölgesinde bulunan ailelerin çocuklarına bayramlık ayakkabı ve çoraplar teslim edeceğiz. 110 çift ayakkabı ve 300 çift çorap Çarşamba günü deprem bölgesine hareket edecektir. Ayrıca bu kampanyamıza destek veren değerli sanatçı Ferhat Göçer ve eşi Ömür Gedik'e de teşekkür ediyorum. Kendileri de gönderdikleri 300 çift terlik ile kampanyamıza destekte bulundu. Bir çocuk sevindir kampanyamıza destek veren Çerkezköy ve Çorlu esnafı, dernek başkanları olmak üzere, doktorlarımız, Antalya, Bursa, Konya ve İstanbul olmak üzere destek veren ayakkabı firmaları sahiplerine ve yurt dışından destekte bulunan ağabeylerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

 

SOSYAL MEDYADAN DESTEK SÖZÜ VERMİŞTİ

 

Kendisine ait sosyal medya hesabından Yılmaz Soydan'ın 'Bir Çocuk Sevindir' kampanyasına destek isteyen ünlü sanatçı Ömür Gedik projenin sorumlusu Yılmaz Soydan ile geçtiğimiz günlerde görüntülü konuşma gerçekleştirmişti. Soydan'ı gerçekleştirdiği kampanya nedeniyle tebrik eden Gedik "Kızım Tayga Gedik'in eşi iş adamı Meta Akınal' Gaziantep'te terlik fabrikaları var. Kendileri ile irtibata geçeceğim ve kampanyanıza destekte bulunacaklardır. Onlarla irtibata geçip telefonunuzu vereceğiz. Gerçekten sizinle tanıştığımıza memnun oldum, inşallah ilerleyen günlerde kampanyanıza yeniden destek vereceğiz" dedi.

 

HEDEFİM 150 ÇOCUĞA ULAŞMAK

 

Gedik'in gönderdiği malzemelerin kendisine ulaştığını kaydeden Soydan ünlü sanatçı çift Ferhat Göçer ve Ömür Gedik'e teşekkür etti. Soydan, hedefinin ise Ramazan bayramı öncesi 150 çocuğa ulaşmak olduğunu kaydetti. Soydan " Elazığ'daki dernek başkanlarıyla irtibata geçtim ve bayram öncesi tespit ettikleri 150 ihtiyaç sahibi öğrenciye yardımları ulaştaracaklar" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10