Kısıtlamanan ardından vatandaşlar pazara yöneldi

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı üç günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte Salı günü açılan Çerkezköy Halk Pazarı'na giden Çerkezköylüler a

5.05.2020 16:04:00 0
Kısıtlamanan ardından vatandaşlar pazara yöneldi

1 Mayıs tarihinde başlayan ve 72 saat süren sokağa çıkma kısıtlaması önceki gece  yarısı sona erdi. Kısıtlamanın sona ermesiyle vatandaşlar normal hayatlarını sürdürüyor. Çerkezköy'de  vatandaşlar havanın yağmurlu olmasına rağmen pazara yoğun ilgi gösterdiler. Pazarda zaman zaman yoğunluk yaşanırken zabıta ekipleri ise tedbir aldı. Vatandaşlar pazar alanına zabıta ekiplerinin kurduğu dezenfekte noktasından geçerek alındı. Maskesi olmayanlara ise maske dağıtıldı.

 

BAZI VATANDAŞLAR SOSYAL MESAFEYE UYMADI

 

İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri kapsamında, 1-3 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 31 ilden Tekirdağ'daki semt pazarlarında, yoğunluk gözlendi. Salı günü Çerkezköy'de kurulan halk pazarına akın edenler, zabıta ekiplerince maske verilip, dezenfektan sıkıldıktan sonra alındı. Pazarda, tezgahlar arasındaki 3 metre kuralına uyulduğu, esnafın ise hijyen kurallarına dikkat ettiği görüldü. Bazı tezgahların önünde oluşan kuyruklarda halkın sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Ellerinden gelen tüm tedbirleri aldıklarını belirten pazarcı esnafı, kısıtlama sonrası yoğunluk olduğunu belirtti.

 

RAMAZAN YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

 

Kimi vatandaşlar, fiyatların eskiye nazaran biraz düştüğünü belirtirken, kimileri de fiyatların halen yüksek olmasından yakındı. Pazarcı esnafı ise ramazan bereketinin pazara yansıdığını ve satışlarının eskiye nazaran daha iyi olduğunu söyledi."Ramazanın gelmesiyle beraber Allah’a şükürler olsun satışlarımız arttı.” diyen pazarcı esnafı  "Daha önceleri satışımız yoktu ama şimdi fiyatlar da düştü. Bazı ürünler halen yüksek ama salatalık, patlıcan, biber fiyatları düştü. Marul ve domates halen pahalıdır. Ramazan dolayısı ile işler düzeldi ve satışlarda kıpırdama var. Ramazanın bereketi bambaşkadır. Müşteri daha önceleri bir kilo alırken şimdilerde 5 kilo alıyor, tabi fiyatlar da ucuzladı, taze fasulye 15TL’den 8 TL’ye, dolmalık biber 15TL’den 7 TL’ye, patlıcan 12 TL’den 4 TL’ye düştü. Allah’ın izni ile fiyatlar biraz daha düşecek. Ramazanın gelişi yüzümüzü güldürdü" dedi.

 

YAŞ SARIMSAĞIN KİLOSU 40 TL

 

Vatandaşlar,bazı ürünler uygun olmasına rağmen bazılarının da yüksek olduğunu ve Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olması nedeniyle fiyatların daha da düşmesini beklediğini söylediler. Çerkezköy Halk Pazarı'nda salatalık 5 TL, domates 5 TL, biber 5 TL, patlıcan 4 TL, patates 4 TL, pırasa 5 TL, erik 10 TL, çilek 10 TL, yaş sarımsak kilo 40 TL, kuru sarımsak 80 TL, kabak 5 TL, ıspanak 5 TL'den satışa sunuldu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10