Bozdağ: Destek paketi esnafa 'can suyu' oldu

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, koronavirüs salgınının etkilerini hafifletmek için Halkbank'ın hayata geçirdiği Esnaf Destek Paketi'ne Çerkezköy'den bir çok esnafın başvur

Çerkezköy 6.05.2020 14:05:00 0
Bozdağ: Destek paketi esnafa

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomiye olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesinin amaçlandığı Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Halkbank'ın sunduğu "Esnaf Destek Paketi", küçük işletmelere üretimlerini sürdürme imkanı veriyor. Halkbank, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında esnaf ve sanatkarlar için "Esnaf Destek Paketi", "İşletme Kredisi" ve "Paraf Esnaf Kart" paketlerini hayata geçirmişti. Söz konusu paketler, yeni tip koronavirüs salgınına rağmen üretimin sürdürülmesinde önemli rol oynuyor.

 

"EL ELE VEREREK BU DÖNEMİ GERİDE BIRAKACAĞIZ"

 

Halkbank'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında esnaf ve sanatkarlar için "Esnaf Destek Paketi", "İşletme Kredisi" ve "Paraf Esnaf Kart" paketlerini hayata geçirmişti. Pakete Çerkezköy'deki çok sayıda esnaf ve sanatkarların başvurduğunu kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Koronavirüsle mücadelede kapsamında alınan ekonomik önlemlere kamu bankaları önemli ölçüde destek veriyor. Gerek vatandaşa gerekse de esnafa verilen düşük faizli krediler corona virüsle mücadelede vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.El ele, omuz omuza vererek bu dönemi geride bırakacağız" dedi.

 

"BİN 500 ESNAFIMIZ KREDİSİNİ KULLANDI"

 

Esnaf Destek Paketinin esnafa soluk olduğunu kaydeden Bozdağ, "Bir çok esnafımız kredi için başvururken, bin 500 esnafımızın kredisi onaylandı. Esnafımızın talepleri devam ediyor. Banka gerçekten esnaflarımıza çok kolaylık sağlıyor. Bu nedenle Çerkezköy ve Kapaklı Halk Bankası personeline teşekkür ediyoruz. Bu kapsamda esnafa kullandırılacak İşletme Kredisinin limiti 25 bin TL, vadesi 36 ay olarak belirlenmiş ve 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecektir" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10