Çiçekçiler Anneler Günü için çalışıyor

Bir süredir tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs anneler gününde de etkisini gösteriyor. Hafta sonu kutlanacak Anneler Günü için çiçek seralarında hummalı çalışmalar s?

Çerkezköy 6.05.2020 17:40:00 0
Çiçekçiler Anneler Günü için çalışıyor

10 Mayıs Anneler Günü'ne sayılı günler kalmasına rağmen Çerkezköylü esnaflar, henüz anneler günü hediyesi için gelenlerin sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirtti.

 

HAZIRLIKLARA BAŞLADI

 

Anneleri bu özel günde bir demet çiçekten mahrum etmemek adına sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı 8 Mayıs Cuma günü Anneler Günü kutlanacak. Üreticilerin, anneler gününe özel yetiştirdiği çiçekleri, çiçekçi dükkânları getirmek için hazırlıklara başladı. Özenle kesilen rengârenk çiçekler, paketlendikten sonra iç ve dış pazardaki alıcılarını beklemeye başlıyor. Bu günde her anneye çiçek gitmesi adına moral olması adına gerekli tedbirler alındı. Çerkezköy'lü çiçekçiler her yıl olduğu gibi anneler gününün en önemli hediyelerinden gül, karanfil, orkide ve buna benzer çiçekler olduğunu  ifade ettiler. Annelerin yalnız anneler gününde değil, yılın her günü hatırlanması gereken kutsal varlıklar olduğunu da dile getirdiler.

 

ORKİDE FİYATLARI 70-100 TL ARASINDA

 

Annelerin değerinin bir güne değil bir ömre bedel olduğunu vurgulayan Manolya Çiçekçilik sahibi Tolga Yayla, "Her yıl Mayıs'ın ikinci pazarı anneler günü olarak kutlanmaktaydı. Malum dışarı çıkma kısıtlaması sebebiyle bu yıl birçok kişi kutlama yapamayacak. Evde kalınsa bile annelerimizin değerini kendilerine hissettirmeliyiz" dedi. Yayla, "Buket çiçeklerimizi 30-50 TL arasında satışa sunuyoruz. Orkide fiyatlarımız ise 70-100 TL arasında değişiyor. Orkide alana tek gül hediye ediyoruz. Ayrıca o güne özel bütün gönderimleri ücretsiz olarak yapıyoruz. Koronavirüs nedeniyle alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımıza havale yada kapıda ödeme imkanlarımız var" dedi.

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10