Üvey oğluna işkence yapan baba tutuklandı

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Naim Süleymanoğlu Sokak No: 40'ta bulunan apartmanın giriş katında 1.5 yıldır üvey oğlu S.Y.A'yı darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan üvey baba Ramazan Aydın tut

Çerkezköy 6.05.2020 18:33:00 0
Üvey oğluna işkence yapan baba tutuklandı

 

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Naim Süleymanoğlu Sokak No:40'ta bulunan apartmanın giriş katında imam nikahlı eşi Durkadın Sibel A ile birlikte yaşayan Ramazan Aydın üvey oğlu S.Y.A iddiaya göre şiddet uyguladı. Yaklaşık bir buçuk yıldır üvey babasından şiddet gören 7 yaşındaki çocuğun çığlıklarına duyarsız kalmayan komşuları 183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi merkezine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri üvey oğluna şiddet uygulayan baba ve anneyi gözaltına alarak Gazi Polis Merkezine götürürken, işkence gören çocuk ise Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce korumaya alındı.Emniyetteki ifadesinin ardından Çerkezköy Adliyesine çıkartılan üvey baba Ramazan Aydın tutuklanırken, anne Durkadın Sibel A. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

 

KOMŞULAR ŞAŞKIN

 

Yaşananların  olay karşısında çok üzgün olduklarını kaydeden bir apartman sakini " Her gün çocuğun sesi geliyordu ama tam emin olamıyorduk. Üst kat komşusu beni arayarak çocuğun babasına ağlamaklı bir şekilde ' yapma baba' dediğini duyduk. Çocuk çok fazla işkence gördüğü için fazla sesi çıkmıyordu. Son çare olarak  183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi merkezini aradık ve kısa zaman içinde polis geldi. Polis babaya çocuğu sorduğunda basası uyuduğunu söyledi. Polis çocuğu gördüğünde ise bu çocuğu sen mi bu hale getirdin diyerek babayı gözaltına alıp emniyete götürdüler. Aile yaklaşık bir buçuk yıldır burada yaşamasına rağmen, biz çocuğu bir yıldır görmüyoruz. En son gördüğümüzde yüzünde morluklar vardı. Babasına sorduğumuzda merdivenden düştüğünü söylemişti. Çocuk yedi yaşında ve okula gitmesi gerekirken, ailesi bize beş yaşında olduğunu söyledi. Şiddet uygulayan Ramazan Aydın'ı her gün apartman önünde görürken, eşi Durkadın Sibel A.'yı ise çok fazla dışarı çıkmıyordu. Ailenin S.Y.A'dan başka bir de öz çocuğu bulunuyor" diye konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10