Marmaray'dan geçen ilk yük Çorlu'da karşılandı

Gaziantep'ten hareket ederek Marmaray'dan geçen ilk yurt içi yük treni, son durağı olan Çorlu Tren İstasyonu'na önceki gece ulaştı. Gaziantep'ten yola çıkan bin 300 ton ağırlığında, 16 vago

Tekirdağ 10.05.2020 13:39:00 0
Marmaray

Marmaray’dan ilk kez geçen yurt içi yük trenini Çorlu Tren İstasyonu’nda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları (TCDD) 1. Bölge Müdür Vekili Levent Muammer Meriçli, TCDD yönetici ve çalışanları karşıladı. Ayrıca treni karşılama törenine Medlog Lojistik Demiryolu Operasyon Müdürü Çağlar Ali Uzun ile Asyaport çalışanları da katıldı.

 

ANADOLU- AVRUPA GEÇİŞİNİN KESİNTİSİZ SAĞLANDI

 

Medlog Lojistik Demiryolu Operasyon Müdürü Çağlar Ali Uzun, burada yaptığı açıklamada, Marmaray'dan geçen ilk yurt içi treninin Çorlu'ya ulaştığını, bu sayede Anadolu- Avrupa geçişinin kesintisiz sağlandığını söyledi. Demiryolu Operasyon Müdürü Uzun, fabrikalarda mamul haline getirilecek ürünlerin ise yine Tekirdağ Asyaport Limanı aracılığı ile dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edileceğini kaydetti.

 

İTHALAT VE İHRACAT ÜRÜNLERİ LİMANLARA DEMİRYOLU İLE TAŞINIYOR

 

Öte yandan, Medlog Lojistik'ten yapılan açıklamada ise ithalat ve ihracat ürünlerinin TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ iş birliğiyle yurdun dört bir noktasından limanlara demiryolu ile taşınarak hem çevrenin korunduğu hem de ekonomik avantajlar sağlandığı aktarıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Medlog Lojistik; Türkiye'nin en önemli demiryolu projelerinden ikisi olan Ömerli ve Tekirdağ yükleme boşaltma istasyonlarını kurmuştur. 25 bini boğaz geçişli olmak üzere 2020 sonrası hedefimiz ülke çapında 250 bin konteyner (5 milyon ton) taşıma yapmaktır. 2019 yılında fiilen gerçekleştirdiğimiz taşıma 2 milyon ton ağırlığında konteynerdir. Türkiye'nin en önemli ulaşım projelerinin başında gelen Marmaray demiryolu tünellerinden yük trenlerini geçirerek Anadolu-Avrupa demiryolu bağlantısını gerçekleştirerek ülkemizin ekonomisine ve Devlet Demiryolları İşletmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10