AVM'ler 50 gün sonra yeniden açıldı!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan alışveriş merkezleri 11 Mayıs Pazartesi günü açıldı. 50 gün sonra yeniden açılan Çerkezköy Center AVM'de müşteriler içeriye ateşleri Ã?

Çerkezköy 11.05.2020 17:46:00 0
AVM

Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle geçici süre kapatılan alışveriş merkezleri, saat 11.00'da yeniden kapılarını açtı.

 

 

 

21 MART TARİHİNDE KAPATILMIŞTI

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen AVM'ler dün saat 11.00'da hizmete başladı.Türkiye'de ilk koronavirüs vakalarının görülmesiyle önce çalışma saatleri değiştirilen alışveriş merkezleri, daha sonra Bilim Kurulu'nun tavsiye kararı ile kademeli olarak 21 Mart'ta kapatılmıştı. Daha önce market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında hizmetlerini durduran AVM'lerde, restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışındaki iş yerleri faaliyet gösterecek. Bugün itibarıyla esnek çalışma saatleriyle isteğe bağlı kepenk açacak firmalar, 1 Haziran itibarıyla zorunlu çalışma sistemine geçecek.

 

ATEŞLERİ ÖLÇÜLEREK MAĞAZAYA ALINDILAR

 

50 gün sonra açılan Çerkezköy Center AVM'de içerisinde hijyen noktaları oluşturulurken, ayrıca müşterilerin maskesinin olup olmadığını da dikkat edildi. Vatandaşlar, ateşleri ölçüldükten sonra mağazalara alındı.

 

 

AVM DEZENFEKTE EDİLDİ

 

Alışveriş merkezinde market kısmının hiç kapanmadığını, bir markanın birkaç gün önce, bir giyim markasının da pazartesi günü hizmet vermeye başladığını, en geç 1 Haziran’a kadar gıda hariç bütün markaların açılmış olacağını kaydeden Çerkezköy Center AVM Müdürü Bülent Yüksel, alışveriş merkezinde koronavirüse karşı alınan önlemlerle ilgili bilgiler verdi. AVM giriş ve çıkışlarına hijyen noktaları oluşturulduğunu kaydeden Yüksel, "AVM'nin genel temizliği yapıldı.Vatandaşların çok fazla temas ettiği WC kapı, kolları ve diğer sandalye, masa başları dezenfektanla temizlendi. AVM’nin genel dezenfektesi yapıldı. Bugün tekrar yapılacak” dedi.

 

"TERMAL KAMERA KULLANIYORUZ"

 

AVM'nin girişinde termal kamera kullanıldığını kaydeden Yüksel, "Tedbirler kapsamında maskesiz hiçbir vatandaşı alışveriş merkezimize almıyoruz. Girişte ateş ölçer cihaz ile ateşi ölçülen ve ateşi yüksek olan vatandaşlarımızı da almıyoruz. Genelgedeki tedbirlerin tamamını yerine getirdik. Giriş ve çıkışı ayırdık. 10 metrekareye 1 kişi kuralımız var. Bunu doldurmuyoruz. 900 kişiyi alabilecek kapasitemiz var.  Tüm dezenfekte işlemleri yasalara uygun şekilde yapılmıştır" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10