Yeniden tezgah açtılar

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı, pazar yerlerinde giyim, oyuncak, nalburiye, çiçek, fide ve züccaciye gibi ürünlerin satışını yasaklamıştı. Ancak Bakanl?

Çerkezköy 12.05.2020 15:27:00 0
Yeniden tezgah açtılar

İçişleri Bakanlığı’nın semt pazarlarında giyim, oyuncak, fide ve züccaciye gibi ürünlerin satışına yeniden izin vermesi sonrasında esnaf Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nde tezgahları yeniden açtı. 

 

 

 

3 METRE MESAFE OLACAK

 

İçişleri Bakanlığı'nca valiliklere gönderilen genelge kapsamında, mahalle ve semt pazarlarındaki giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye, nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlanmasına ilişkin karar, 11 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldı. Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nde de söz konusu ürünlerin satışına başlanırken,koronavirüse karşı tedbir elden bırakılmayacak. Pazarcı esnafı için daha önce getirilen her bir tezgah ve sergi arasında en az 3 metre mesafe olması ile tezgah başında duran kişinin eldiven ve maske kullanması şartları bu malzemelerin satışı için de geçerli olacak.

 

 

 

ZABITA UYARILARDA BULUNDU

 

Salı günü açılan pazarda koronavirüse karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Pazarcı esnafı eldiven ve maske takmadan satış yapmazken maskesiz vatandaşlar ise zabıta ekipleri tarafından pazar yerine alınmıyor. Çerkezköy Belediyesi tarafından pazar girişine konulan dezenfekte kabini ile vatandaşlar ellerini dezenfekte ederek pazar yerine girebiliyor ve alış verişlerini yapıyor. Ayrıca ekipler pazarda tezgâhlar arasında en az 3 metre mesafe olması, pazarcı esnafının ağız ve burnunu kapatacak şekilde maske kullanması gibi kuralları denetleyerek uyarılarda bulundu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gerekli hassasiyetin gösterilmesi, kurallar doğrultusunda uygulamanın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için zabıta ekiplerinin pazar denetimlerine devam edeceğini kaydetti.

 

"BAYRAM ÖNCESİ UMUTLUYUZ"

 

Aylar sonra ilk kez tezgahlarını açan giyim, oyuncak, nalburiye, çiçek, fide ve züccaciye esnafı mutlu olduklarını kaydetti. İlk gün olmasına rağmen vatandaşların yoğunluk gösterdiğini kaydeden esnaf " Aylar sonra tezgahlarımızı açtığımız için gerçekten mutluyuz. Koronavirüs tüm dünyayı ve ülkemizi etkilediği gibi bizimde aylardır tezgah açamayan esnafımızı da etkiledi. İnşallah bu sıkıntıyı en kısa zamanda atlatırız.  Bayram öncesi pazarda yoğunluğun da artacağını umuyoruz" dediler.

Haber/ Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10