Büyükşehirin 'Mera Islah Projesi' meyvelerini vermeye başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürdüğü ve Türkiye'nin en büyük Mera Islah Projesi'nin üretime katkı sağlamaya devam ettiğini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı K

Tekirdağ 14.05.2020 11:46:00 0
Büyükşehirin

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır sürdürülen, bu süreçte 114 mahalleye ulaşan ve Türkiye genelinde kabul gören ve örnek alınan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında gübre atılan mahallelerdeki meralarda Mayıs ayı ile birlikte hayvanlar otlatılmaya başlandı.

 

 

 

ÜRETİCİLER: PROJENİN FAYDALARINI NET BİR ŞEKİLDE GÖRDÜK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada, “Süleymanpaşa İlçesi Osmanlı ve Yağcı Mahallerinde; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli teknik personellerce yapılan incelemelerde önceki yıllara göre ciddi oranda ot artışı sağlandığı tespit edildi. Çalışmalardan son derece memnun olduklarını dile getiren Osmanlı ve Yağcı Mahallesi muhtarları ve hayvan yetiştiricileri, projenin faydalarının net bir şekilde görüldüğünü, bunun et ve süt olarak üretime mutlak süratle yansıyacağını ifade ettiler.” denildi.

 

“PROJEMİZ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılık konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise proje hakkında yaptığı açıklamada "Mera iyileştirme ve yönetimi projemizin meyvelerini vermeye başladı. Üreticilerimiz meralarda hayvanlarını otlatmaya başladı. Bu durum et ve süt olarak üretime yansıyacak. Üreticilerimizin her zaman yanındayız ve bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

 

115 BİN KİLOGRAM GÜBRE UYGULAMASI YAPILMIŞTI

 

Açıklamada, Tarım ve Hayvancılık alanında yaptığı çalışmalar kapsamında kırsal mahallelerin kalkınması konusunda destekler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında Şubat ayında il genelinde 17 kırsal mahallede 115 bin kilogram 20*20*0 kompoze gübre uygulaması gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10