Çarşı pazarda 'Dilim Karpuz' dönemi

Hem hafif hem de sağlıklı bir meyve olan karpuz, sıvı ihtiyacını karşılamasının yanı sıra metabolizmayı da düzenliyor. Yaz mevsiminin habercisi de olan karpuz, tadı ve serinletici özelliği ile sofralar

Çerkezköy 14.05.2020 13:28:00 0
Çarşı pazarda

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz Çerkezköy'de tezgahlarda yerini alırken, kilogram fiyatının 6 lira olması sebebiyle pazarda jelatinli dilim dilim satılıyor.

 

 

DİLİM DİLİM SATILIYOR

 

Çerkezköy'de tezgahlara çıkan ve ortalama ağırlığı 7 ile 15 kilogram olan jelatinli ithal karpuz, 6 liradan alıcı buluyor. Fiyatı çok gören vatandaşlar ise, çözümü yarım ya da çeyrek alarak bulurken bazıları ise sadece sormakla yetiniyor. Yerli karpuzların da kısa sürede tezgahlarda yerini alması bekleniyor. İthal karpuz fiyatlarının pahalı olduğunu kaydeden vatandaşlar "Ramazan nedeniyle iftarda ve sahurda karpuz iyi oluyor. Ancak ithal olduğu için fiyatları çok yüksek. Bizlerde dilim dilim almaya çalışıyoruz. Dilimlerde 6-10 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

 

BAYRAM SONUNDA DÜŞECEKTİR

 

Meyve tezgah sahipleri ise mevcut karpuzun İran’dan kısmen de Antalya’dan gelmeye başladığını dile getirerek, “Karpuzlar şu an İran ve Antalya’dan geliyor. O yüzden fiyatları biraz pahalı. Müşterilerimiz genelde çeyrek ve yarım karpuz alıyor. Sadece fiyatından dolayı değil, yiyemedikleri için de bu şekilde tercih edenler oluyor. Biz Adana ve İzmir tarafında karpuzun çıkmasıyla fiyatların ucuzlayacağını düşünüyoruz. Bayram sonuna karpuz fiyatları düşecektir” diye konuştular.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10