Tarlalardan kaçak geçenleri jandarma yakaladı

Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı Tekirdağ'daki yazlıklarına gitmek için yola çıkanlar kolluk kuvvetleri tarafından izin belgesi olmadığı gerekçesiyle kontrol noktalarından geri çevrilirk

Tekirdağ 15.05.2020 16:22:00 0
Tarlalardan kaçak geçenleri jandarma yakaladı

 

İçişleri Bakanlığı'nın, koronavirüs salgını nedeniyle seyahat kısıtlaması uygulanan iller arasında bulunan Tekirdağ'da, bu uygulamanın kaldırılmasıyla İstanbul'dan birçok kişi, Marmara Denizi kıyısındaki yazlıklarına gelmek için yola çıktı. Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi’ne sınır İstanbul'un Silivri Gümüşyaka Mahallesi'ndeki uygulama noktasında jandarma ve polis ekiplerince durdurulan yazlıkçıların, seyahat izin belgeleri kontrol edildi. İzin belgesi olmayan sürücü ve yolcular ekiplerce geri çevrildi.

 

JANDARMA SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

 

Daha önce araçlarıyla ekili tarlalardan kaçak geçen vatandaşların, tarlalara zarar verdiği yönündeki ihbarlar üzerine jandarma ekipleri tarlalarda nöbet tutarak ve devriye gezerek bu geçişleri önlemişti. Ancak kontrol noktalarından geri çevrilen yazlıkçılar da bu yöntemi kullanarak Tekirdağ'a kaçak olarak geçmeye çalışınca jandarma ekiplerince yakalandı. Çiftçiler ise kullanılan yolları kazıp geçişleri engellerken, jandarma ekipleri de sıkı güvenlik önlemi aldı.

 

3 BİN 150 LİRA PARA CEZASI UYGULADI

 

Ekili tarlalardan kaçak geçen yazlıkçıları suçüstü yakalayan Jandarma ekipleri, kişi başı 3 bin 150 lira para cezası uyguladı. Tarlalardan Tekirdağ sınırına kadar araçları ile gelenlerin bazıları da çiftçilerin yolları traktörleriyle bozması üzerine geçiş yapamadan geri döndü. Kaçak geçiş yapanların ekili arazilerine büyük zarar verdiğini ifade eden Marmaraereğlisi’nde çiftçilik yapan Tahsin Meto da "Buradan geçenlere vicdan diliyorum, başka bir şey demiyorum. Allah insanı vicdansız bırakmasın. Tarlalarımıza büyük zarar veriyorlar. Bu ürünlere yazık günah" sözleri ile tepki gösterdi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10