Tatlıcılarda bayram mesaisi

Koronavirüs salgını nedeniyle buruk bir bayram yaşadığımız bu sene evlerde geçireceğimiz Ramazan Bayramı yaklaşırken çarşı pazarda az da olsa bayram hareketliliği yaşanıyor. Çerkezköy'de de t

Çerkezköy 17.05.2020 14:37:00 0
Tatlıcılarda bayram mesaisi

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, tatlıcı esnafında bayram yoğunluğu iyiden iyiye başladı. Bu sene koronavirüs salgını dolayısıyla ülkede buruk bir bayram telaşı yaşanıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerde geçecek bu Ramazan Bayramı'nda da her yıl olduğu gibi hazırlıklar yapılıyor. Tatlıcı esnafıda bayrama sayılı günler kala müşterilerin siparişlerini yetiştirmek amacı ile mesailerine başladı. Öte yandan Çerkezköy’de faaliyet gösteren tatlıcı esnafıda her dini bayramda olduğu gibi bu bayramında da tatlıda kampanya geleneğini sürdürüyor.

 

“KORONAVİRÜS NEDENİYLE SATIŞLARIMIZ YÜZDE 60 DÜŞTÜ”

 

Yeşil Tat Sıcak Tatlı ve Baklavacılık Çerkezköy Şubesi olarak 4 yıldır Çerkezköy’de esnaflık yaptıklarını söyleyen Yıldız Çeçen, koronavirüs salgını dolayısıyla işlerin etkilendiğini ifade ederek Ramazan öncesinde düşen iş performansının bayramda artmasını beklediklerini söyledi. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla özel siparişlerin gelmeye başladığını belirten Çeçen, "Koronavirüs tedbirlerimizi alarak ve hijyen kurallarına uyarak satışlarımızı yapıyoruz. İmalathanemiz İstanbul'da. Ürünlerimiz İstanbul'dan geliyor. Koronavirüs ülkemize geldiğinden bu yana satışlarımız yüzde 60 oranında düşmüştü. Virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile yüzde 30'lara kadar düştü." dedi.

 

"BAYRAM SİPARİŞLERİMİZİ ALMAYA BAŞLADIK"

 

Bayrama sayılı günler kala piyasalarda bir hareketlilik yaşandığını dile getiren Yıldız Çeçen "Bayrama özel baklavaların tepsi fiyatları hakkında şu bilgileri verdi: “Baklavalarımızın tepsi fiyatı 120 ile 140 TL arasında. Bir tepsi yaklaşık olarak 4 kilo geliyor. Cevizli baklavalarımızın tepsi fiyatı 120 TL. Fıstıklı baklavalarımızın ise tepsisi 140 TL. Fıstığın kilosu malum. Bu nedenle fıstıklı çeşitlerimizin fiyatları biraz yüksek. Müşterilerden daha çok fıstıklı baklava siparişi alıyoruz. Bayramda biraz daha fazla sipariş geldiği için fiyatlarımızı biraz daha aşağı çekiyoruz. Normalde fıstıklı baklavamızın kilosu 60 TL. Bir tepsimiz 4 kilo geliyor ve bir tepsi fıstıklı baklavamız 240 TL ama bayrama özel olarak fiyat olduğu için tepsisi 140 TL'ye geliyor. Bayram siparişlerimizi almaya başladık. Koronavirüsten dolayı satışlarımızda bir durgunluk yaşıyoruz. Ama yinede sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde de evlere servis yaptık. Herkese şimdiden iyi ve sağlıklı bayramlar dilerim."

 

ARİFE GÜNÜ SATIŞLAR ARTACAKTIR

 

Çerkezköy Atatürk Caddesi'nde faaliyet gösteren Baksan Anteplioğlu sahibi Gökhan Nalbantçı “Bayram yaklaşıyor ve mesaimiz yoğunlaştı.  Bayrama özel kampanyalarımız bulunuyor. Dört kiloluk tepsilerde klasik cevizli baklava 90 lira, ev baklavası 120 lira, cevizli saray baklava 120, fıstıklı baklava 150 lira, cevizli şöbiyet 100, fıstıklı şöbiyet 150 lira, şekerpare ise 50 TL'den satışa sunuluyor. Şuana kadar ufak tefek siparişler alıyoruz ama Cuma ve arife günü yoğunluğun artacağını düşünüyorum” dedi.

 

BAKLAVA FİYATLARI

 

Baklava ve tatlıların kilogram fiyatları: Fıstıklı baklava 60 TL, fıstıklı dolma 95 TL, cevizli baklava 50 TL, Antep burma 65 TL, fıstıklı özel 65 TL, cevizli özel 55 TL, şöbiyet 65 TL, ev baklavası 55, Sütlü Nuriye 55 TL, çikolatalı baklava 65 TL, havuç dilimi 65 TL.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10