Ergene Belediyesi Sıfır Atık Belgesi kazandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ülke genelinde başlattığı proje kapsamında Ergene Belediyesi'nin kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirda?

Ergene 2.06.2020 10:59:00 0
Ergene Belediyesi Sıfır Atık Belgesi kazandı

Ergene Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce tüm şartları sağlayarak kurumuna Sıfır Atık Sistemini kurmuş ve her hizmet binası için Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almıştır.” denildi.

 

“ÇEVREMİZE VE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Çevreyi ve doğayı korumak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kazanılan Sıfır Atık Belgesi ile ilgili “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ülkemiz genelinde başlattığı projeye Ergene Belediyesi olarak Sıfır Atık Yönetim Sistemimizi kurarak başvurduk. Sıfır Atık Projesi konusunda hayata geçirdiğimiz proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Proje kapsamında atıklar kaynağından ayrıştırılarak daha verimli kullanılacak ve hem çevremize hem de ekonomiye katkı sağlayacağız. Ergene’de geleceğimize daha iyi, daha yeşil bir çevre bırakmak için çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdüreceğiz” dedi.

 

ÇEVRE KORUMAMIZ GEREKEN ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR

 

Başkan Yüksel ayrıca, “Çevreci Belediyeler arasında yer alan Ergene Belediyemiz çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyor. Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir” şeklinde konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10