Yaztepe: Çerkezköy'de 500 esnaf destek kredisi kullandı

Koronavirüs salgınının ekonomik hayata olan olumsuz yansımalarının önüne geçmek ve esnafa destek olmak amacıyla devletin açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Halkbank'ın '

Çerkezköy 3.06.2020 15:27:00 0
Yaztepe: Çerkezköy

Mart ayı başından itibaren de Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgını toplum sağlığını tehdit ederken ekonomik hayatı da olumsuz etkiledi. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ekonomiye destek amacıyla açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara, ‘Esnaf Destek Paketi’ işletme kredisi imkanı sunuldu. Çerkezköy’de faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar da 25 bin TL limitli esnaf destek paketi ve 5 yıla kadar uzun vadeli 150 bin TL limitli işletme kredisinden yararlandı.

 

“ESNAFA 21 MİLYON 655 BİN TL KREDİ KULLANDIRILDI”

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi kefaletiyle bu destek paketine başvuran 500 esnaf ve sanatkara Mayıs ayı sonuna kadar 21 milyon 655 bin TL kredi kullandırıldığını ifade eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, “Koronavirüs sürecinde ekonomik olarak zor zamanlar geçiren esnaf ve sanatkarlar, Halkbank tarafından sunulan Esnaf Destek Paketi’nden yararlanmak için Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne başvurularını sürdürüyor. Daha önce kooperatiften kredi çekenlerin de yararlanabildiği yüzde 4,5 faizli, 25 bin TL limitli kredi; 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz ve 6 eşit taksit olarak uygulanıyor. Kooperatiften daha önce kredi alan esnaf ve sanatkarlar başvurularını kooperatif aracılığı ile yaparken, kooperatiften hiç kredi almayan esnaflar ise Halkbank’ın internet sitesinden online başvuru yapabiliyor” dedi.

 

“BAŞVURULAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

 

Kooperatif olarak esnafa destek paketi sağladıklarını  söyleyen Yaztepe, Halkbank’ın Kredi Kefalet Kooperatiflerinin kefaletiyle 5 yıla kadar uzun vadeli 150 bin TL üst limitli işletme kredisi de verdiğini dile getirdi. Yaztepe, ayrıca işletme kredisine de başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10