"Bölgede kendi dezenfektanını üreten tek devlet hastanesi"

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınından korunmak için hayatımızın bir parçası olan el ve cilt dezenfektanını Marmaraereğlisi Devlet Hastanesi kendi bünyesinde üretmeye başlad?

Marmara Ereğlisi 7.06.2020 18:02:00 0

Koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce maske üretilen Marmaraereğlisi Devlet Hastanesi'nde şimdi de el ve cilt dezenfektanı üretilmeye başlandı. Hastanenin ihtiyacı karşılandıktan sonra talep eden diğer sağlık kuruluşlarına da dezenfektan temin edilecek. Marmaraereğlisi Devlet Hastanesi Başhekimi Beraat Özdemir, bölgede kendi dezenfektanı üreten tek hastane olduklarını söyledi.

 

“HASTANEMİZDE ÜRETİYORUZ”

 

Koronavirüs salgını nedeniyle el ve cilt dezenfektanı konusunda ihtiyaç geliştiğini ve bu ihtiyacı karşılamak amacıyla üretime başladıklarını kaydeden Başhekim Beraat Özdemir,"Bu gelişen ihtiyacı karşılayabilmek adına bizde cilt dezenfektanı temin etme yolunu seçmiştik. Ancak gerek nakliye koşulları olsun gerek depolama süreci olsun bu dezenfeksiyon özelliğini yitirebildiğini tespit ettik. Onun içinde kendimiz bunu hastanemizde üretip üretemeyeceğimiz konusunda çalışmalar yaptık. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği koşullar doğrultusunda majistral olarak hazırlayabileceğimizi düşündük.” dedi.

 

“İLİMİZ GENELİNDE İHTİYAÇ OLANLARA VERECEĞİZ”

 

El ve cilt dezenfektanlarını kendi bünyelerinde üretebilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gerekli izni alarak yola çıktıklarını ifade eden Özdemir, “Bin litre kadar dezenfektan üretimimizi gerçekleştirdik. Bu bin litre ürettiğimiz dezenfektandan kendi ihtiyacımızı karşıladıktan sonra diğer hastane ve sağlık tesislerine yine paylaşımımız olacak." şeklinde konuştu. Başhekim Özdemir, Sağlık Bakanlığı'nın karşıladığı dezenfektanları da olduğunu sözlerine ekleyerek şunları söyledi: "Biz ürettiğimiz dezenfektanları ilimiz genelinde ihtiyaç olanlara da vereceğiz. Hastanemizde daha önce de maske üretimine yaptık ve halen maske üretmeye de devam ediyoruz."

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10