Çerkezköy'ün içme suyu hatları yenileniyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (TESKİ), ilçe genelinde gerçekleştireceği içme suyu hattı yenileme çalışmalarına Yıldırım Beyaz

Çerkezköy 8.06.2020 19:49:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy'de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) tarafından içme suyu hatları yenileniyor.

 

YÜZDE 50'Sİ MİLADINI DOLDURDU

 

Çerkezköy’ün içme suyu hattının yaklaşık yüzde 50’sinin miadını doldurmuş asbest borulardan oluştuğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Kentimizin en önemli sorunlarından biri mevcut içme suyu hattımızın miadını doldurmuş olmasıydı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz mevcut içme suyu hattımızı HDPE 100 boru (Yüksek Yoğunluklu Polietilen) ile yeniliyor. Yıldırım Beyazıt Mahallemiz Tarım Sokak’ta başlayan içme suyu hattı yenileme çalışmalarımız, periyodik aralıklarla kentimiz genelinde sürdürülecektir” dedi.

 

ETAP ETAP DEVAM EDECEK

 

TESKİ’nin içme suyu hattı yenileme çalışmalarına ilçe genelinde etap etap devam edeceğini ifade eden Akay " TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan, içme suyu hattı değişen cadde ve sokaklarımızda daha sonra Belediyemiz Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğümüz tarafından da kaldırım ve yol yapım çalışmalarına başlanacaktır” diye konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10