El emeği göz nuru eserler sanal sergide görücüye çıktı

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı mesleki ve teknik kursları kapsamında düzenlemiş olduğu yıl sonu sergisini, dünyayı ve ülkemizi etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle

Çerkezköy 8.06.2020 20:06:00 0
El emeği göz nuru eserler sanal sergide görücüye çıktı

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle el sanatları sergisini, sanal ortamda gerçekleştirdi.

 

SANAL ORTAMDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan yıl sonu geleneksel el sanatları sergisinin eserleri koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz yıllara göre farklı bir formata bürünerek bu yıl video sunumuyla görücüye çıktı. Pandemi döneminde de evlerde üretim yapmaya devam eden Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, virüs tedbirleri kapsamında yıl sonu sergisini bu yıl hazırlanan bir video ile gerçekleştirdi. Yüzlerce üründen oluşan yıl sonu sergisinde usta öğreticiler ile kursiyer ürettikleri ürünlerle hayatın eve taşındığını ve evden de üretim yapılabileceğini adeta ispat ettiler. Halk Eğitim Merkezinin yetenekli usta öğreticileri ve kursiyerleri tarafından yapılan eserlerin beğeniye sunulduğu sergi Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarında bulunan linke tıklayarak izlenebilecek.

 

TOPLAM 800 ESER BULUNUYOR

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, "Pandemiden dolayı bu yıl 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı sergisini vatandaşlarımıza gösteremedik. Bunun için sosyal ortamda sergi düzenledik. Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sitesinde sanal ortamda vatandaşlarımız sergimizi gezebilirler, kursiyerlerimizin ürettikleri ürünleri sergimizde bulabilirler. Sergimizde ebru, çini, el nakışları, tel kırma, dikiş nakış, çocuk gelişimi ürünleri bulunmaktadır. Sergimizde 800'e yakın eser bulunmaktadır. Sanal ortamda olduğumuz için kursiyerlerimizin bir çok ürününü koyamadık. Ellerinde mevcut olan ürünleri sergilemek istedik. Sergimiz ise üç gün sürecek fakat sanal ortamda sürekli izlenebilecek. Kurslarımızda başarılı olan öğrencilerimize ve kurs öğretmenimize teşekkür ediyorum." dedi.

 

35 BİN MASKE ÜRETTİK

 

Pandemi sürecinde kursiyerlerin boş durmadığını kaydeden Akman, "Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi olarak bu güne kadar 35 bin maske ürettik ve çevredeki kurumu ve kuruluşlarımıza tedarikini sağladık. Ayrıca sergimizde maskelerimizi ve Kaymakamlığımızın başlatmış olduğumuz sıfır atık projesine destek amaçlı ürettiğimiz bez torbaları da sergiliyoruz. Okullarımızdan  yedi adet plastik şişe getirenlere bez torba vererek projeye destek sağladık. Öğrencilerimize plastik atıkları çöpe değil de , ayrışımını yapmasını öğrettik. Bu proje kapsamında da Çerkezköy Kaymakamlığımız bakanlık tarafından sıfır atık belgesi ile ödüllendirildi" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10