Büyükşehirden Çerkezköy'e dev altyapı yatırımı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ), il genelinde gerçekleştirdiği altyapı yatırımlarının Çerkezköy'den devam ettiğini sÃ

Çerkezköy 9.06.2020 17:39:00 0
Büyükşehirden Çerkezköy

 Çerkezköy’de başlatılan çalışmalar ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada “Sanayi yatırımları, güçlü ekonomisi, stratejik konumu ve gelişmiş ulaşım ağıyla Tekirdağ’ın cazibe merkezi olan, yoğun göç alan ve hızla büyüyen Çerkezköy'de kentsel ihtiyaçların artmasına bağlı olarak Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından 2014 yılından itibaren başlatılan çalışmalar sonucunda altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve çözümü konusunda büyük ilerleme sağlandı. Üstyapı ve diğer belediyecilik hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülebilmesinin sağlam bir altyapı inşa etmekten geçtiği gerçeğinden hareketle, bu alanda TESKİ bünyesinde önemli adımlar atılmaya devam ediliyor.” denildi.

 

2052 YILINA KADAR İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAK PROJE

 

Çerkezköy'ün artan su ihtiyacının uzun yıllar boyunca karşılanabilmesi amacıyla TESKİ tarafından kapsamlı bir proje hazırlandığı ve bu projenin İller Bankası A.Ş. tarafından onaylandığını belirten yetkililer, "Projenin yapımına başlanması konusunda ise İller Bankası A.Ş. ile finansman görüşmeleri devam ediyor. Söz konusu proje uygulamaya geçirildiğinde Çerkezköy ilçesinin 2052 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak. Ayrıca Çerkezköy Yıldırım Beyazıt ve Cumhuriyet mahallelerinde kullanım ömrünü tamamlayan yaklaşık 8 kilometrelik içme suyu ve Cumhuriyet Mahallesi’nde yaklaşık 6,5 kilometrelik kanalizasyon altyapısının TESKİ tarafından yenilenecek. Ayrıca alt yapı çalışmalarının yapılacağı cadde ve sokakların üstyapı hizmetleri ise Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek" dedi.

 

ATIK SULAR ARITILACAK, ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

 

Öte yandan TESKİ ekipleri, Çerkezköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Emlak Konutları bölgesindeki mevcut yerleşim yerleri ve yeni yapılaşma alanlarında altyapı çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdürdüğünü kaydeden yetkililer  “Gerçekleştirilen proje kapsamında dört farklı noktadan dereye deşarj edilen atık suların ikisinin Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarılması sağlandı. Diğer iki deşarj noktasıyla ilgili sorunun çözümü konusunda çalışmalar devam ediyor. Bahse konu çalışmalar tamamlandığında, bölgede evsel atık sulardan kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak ve atık sular arıtma işlemine tabi tutulduktan sonra yasal parametreler içerisinde doğaya salınacak" diye konuştu. 

 

YENİ PROJELER DEĞERLENDİRMEYE ALINDI

 

Öte yandan yapılması planlanan yeni projeler ile ilgili bilgi veren yetkililer " Fevzi Paşa ve Yıldırım Beyazıt mahallelerinde yaşanan yağmursuyu taşkınlarının önüne geçilebilmesi için havza bazlı proje ve etüt çalışmaları tamamlandı. Bu projenin finansmanı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından 2020 yılı yatırım programında değerlendirilecek. Çerkezköy Belediyesi'nin yatırım programına almış olduğu Atatürk ve Öztrak caddeleri meydan düzenleme ve prestij caddesi uygulama projeleri kapsamında, söz konusu caddelerde üstyapı çalışmalarının başlatılmasından önce; 2021 yılı başlarında 17 kilometrelik altyapı yenileme çalışmasının yapılması TESKİ tarafından yatırım programına alındı" dedi.

 

“ÇERKEZKÖY BELEDİYEMİZ İLE BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Çerkezköy, hızla büyüyen, belediye hizmetlerine ihtiyaçları her geçen yıl daha fazla artan ve tüm yatırımların büyük bir özenle gerçekleştirilmesi gereken bir ilçemiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak geride bıraktığımız altı yılda Çerkezköy Belediyemiz ile işbirliği içerisinde başarılı çalışmalara imza attık. Özellikle altyapı sorunlarının çözümü ve ihtiyaçların karşılanması konusunda büyük ilerleme kaydetmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Tüm ilçelerimizde halkımıza her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle çalışmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonra gerçekleştireceğimiz hizmetlerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10