Erdoğan: Sinema, tiyatro ve düğün salonları 1 Temmuz'da açılacak

Normalleşme sürecinde uygulanacak yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "65 yaş üstü vatandaşlarımız haftanın her günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek

10.06.2020 09:13:00 0
Erdoğan: Sinema, tiyatro ve düğün salonları 1 Temmuz

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs önlemleri nedeniyle yaklaşık 3 aydır video konferans üzerinden toplantılarını gerçekleştiriyordu. 1 Haziran itibariyle atılan normalleşme adımları sonrası 9 Haziran Salı günü Kanine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk kez yüz yüze toplandı. Gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda koronavirüs salgını nedeniyle alınan yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası kamuoyuna açıkladı. Koronavirüs tedbirlerine uyularak gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve 11 Bakan da hazır bulundu.

 

“ÜLKEMİZİN TEK BAŞINA SALGINI YENMESİ YETMİYOR”

 

Kabine Toplantısı'nda normalleşme planları kapsamında alın kararlarının çok yönlü değerlendirmesini yaptıklarını açıklayan Erdoğan, "Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe, temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ülkemizin tek başına salgını yenmesi yetmiyor, dünyanın tamamının da aynı başarıyı elde etmesi gerekiyor. Bu bakımdan yeni normal dediğimiz düzenin, bir süre daha devam edeceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız. Hastaneden ilaca, maskeden solunum cihazına, bu mücadeleyi yürütmek için ihtiyaç duyduğumuz her türlü imkana sahibiz."dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimden hem yeni dönemin kurallarına uyarak hem işine gücüne sıkı sıkıya sarılarak bu sürece destek vermesini bekliyorum.” diyerek Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmaya en yakın dönemde olduğuna dikkat çekti.

 

SİNEMALAR 1 TEMMUZ’DA AÇILACAK

 

Kabine toplantılarında halen devam eden kimi kısıtlamaları gelişmelere göre değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, haftaki Kabine Toplantısı’nda alınan son kararları halka açıkladı. Buna göre Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00'den 24.00'e uzatıldı.  Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecek.

 

65 YAŞ ÜSTÜ ve 18 YAŞ ALTI DIŞARI ÇIKABİLECEK

 

65 yaş üstü vatandaşların yaklaşık üç aydır süren sokağa çıkma kısıtlaması hakkında da yeni değerlendirmelerin yapıldığını açıklayan Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların haftanın her günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini söyledi. 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama ise küçüklerin ebeveynleri refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kaldırıldığını kaydeden Erdoğan, Milli parklar ve doğa parkları; sağlık çalışanları, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için ücretsiz olacağını belirtti.

 

DÜĞÜN SALONLARI 1 TEMMUZ’DA AÇILACAK

 

Erdoğan, nikah salonlarının 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonlarının ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabileceğini açıkladı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10