Ergene'de haşere ve sineklere karşı mücadele başladı

Ergene Belediyesi ekipleri, bir yandan koronavirüsün yayılma riskine karşı dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyor, diğer yandan da vatandaşların daha rahat bir yaz sezonu geçirmesi amacıyla larva, s

Ergene 10.06.2020 14:50:00 0
Ergene

Ergene Belediyesi yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hava sıcaklıklarının artması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte karasinek, sivrisinek ve çeşitli haşerelerin üreme alanlarındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Pazartesi günü Yeşiltepe, Cumhuriyet (Demirbaba), Yulaflı, Marmaracık ve Sağlık Mahallesi, Salı günü Velimeşe (Karayolları – Deprem Konutları), Karamehmet, Bakırça, Ulaş, Kırkgöz ve Esenler mahallelerinde ilaçlama çalışmaları yapıldı.

 

TÜM MAHALLELERDE İLAÇLAMA YAPILACAK

 

Yetkililer, iki ekip halinde yapılan çalışmalar kapsamında Çarşamba günü Pınarbaşı, Paşaköy, İğneler, Ahımehmet, Misinli, Vakıflar Mahallesi’nde, 11 Haziran Perşembe günü ise Yeşiltepe, Cumhuriyet (Demirbaba), Yulaflı, Marmaracık ve Sağlık Mahallesi’nde ilaçlama yapılacağını belirtti. 12 Haziran Cuma günü de devam edeceğini söyleyen yetkililer, bu kapsamda Velimeşe (Karayolları – Deprem Konutları), Karamehmet, Bakırça, Ulaş, Kırkgöz ve Esenler Mahallesi ile 13 Haziran Cumartesi günü Pınarbaşı, Paşaköy, İğneler, Ahımehmet, Misinli ve Vakıflar Mahallesi’nde karasinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama yapılacağını ifade etti.

 

YÜKSEL: ÇÖPLERİMİZİ AĞZI KAPALI BİR ŞEKİLDE ATALIM

 

Ergene halkının sineksiz bir yaz geçirmesi için zaman gözetilmeksizin 24 saat kesintisiz ilaçlama yaptıklarını ve ilaçlama ekibinin çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Aşırı sıcaklara bağlı olarak artan sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı ilçemizin tüm mahallelerinde ilaçlama yapıyoruz. Önceliğimiz haşerelerin üreme kaynağı olan yerler. Yaz ayları boyunca sürecek olan çalışmalarımızla vatandaşlarımızın haşerelerden, sineklerden ve sinek vasıtasıyla bulaşan hastalıklardan uzak, rahat bir yaz geçirmelerini amaçlıyoruz” dedi. Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin çöp ve evsel atıklar olduğunu belirten Başkan Yüksel, vatandaşlara çöplerini ağzı kapalı poşetlerde hijyen şartlarına uygun bir şekilde çöp konteynerlerinin içine atmaları gerektiği uyarısı yaptı.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10