Koronavirüs süreci bisiklete talebi arttırdı

Koronavirüs salgını nedeniyle, toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyen birçok vatandaş, ulaşımlarını sağlamak için bisiklet kullanmaya başladı. Son zamanlarda vatandaşların talebi ile bisikle

Çorlu 11.06.2020 14:50:00 0
Koronavirüs süreci bisiklete talebi arttırdı

Koronavirüs salgının ardından başlayan yeni normalleşme sürecinde toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyenler, bisiklet ve elektrikli bisikletleri tercih etmeye başladı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecel, yeni normalleşme süreciyle her şeyin değiştiğini, koronavirüs salgını ile mücadele sırasında sanayi üretiminin azalması ve insanların sokağa çıkmaması nedeniyle taşıt yoğunluğunun azaldığını söyleyerek “Bütün dünyada hava kalitesi arttı. Ama bu şu anlama da geliyor; eğer bu faaliyetlerimizi eskiden olduğu gibi devam etmeye başlarsak, yine sanayi üretimimiz bacalarda kontrolsüz bir üretim şeklinde, yine taşıt trafiğimiz yollarda yoğunluk oluşturacak şekilde devam ederse bu hava kirliliğinin artmasını bekleyebiliriz. Şu günlerde sokağa çıkma yasağının kaldırılması sanayi üretiminin tekrar eski günlerine dönmesi de hava kalitesinde bir nebze kötüleşmeye sebep olacaktır" diye konuştu.

 

'KENTLERDE BİSİKLET YOLLARI ARTMALI”

 

Son günlerde bisiklete olan taleple artan satışların dikkat çektiğini belirten Prof. Dr. Tecel,  "Takip ettiğimiz kadarıyla bisiklet satışları arttı. Bu bisiklet satışlarının artması demek daha az trafiğin olacağının anlamına geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da bunun ilgili planları ve politikaları var. Dolayısıyla bir an önce bisiklet yollarının artması gerekiyor. İnsanların bir yerden bir yere giderken illa motorlu taşıtları kullanmaları gerekmiyor" ifadeleri ile kentlerde bisiklet yollarının artması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

“KADINLAR ÖZELLİKLE ÜÇ TEKERLEKLİ BİSİKLETE İLGİ GÖSTERİYORLAR”

 

Çorlu’da 30 yıldır bisiklet ve motosiklet satışı yapan Gürcan Süral, yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla vatandaşların özellikle bisiklet ve elektrikli bisikletlere rağbet gösterdiğini ifade etti. Pandemi süreciyle birlikte bisiklet satışlarının da arttığını belirten Süral şunları söyledi: "İnsanlar bireysel olarak toplu taşıma kullanamadıkları ve çekindikleri için bisiklete, elektrikli bisiklete, motosikletlere karşı büyük bir ilgi oluştu. Kadınlar özellikle üç tekerlekli bisiklete ilgi gösteriyorlar. Ulaşım ve alışveriş için tercih ediyorlar. Biz de tavsiye ediyoruz. Sıkıntısız ve düzgün bir biçimde yaşamlarına yeni bir atmosfer katmaya çalışıyor insanlar. Ailece bisiklete binmeye başladılar. Üç tane bisiklet alıp, çocuklarıyla gezen birçok aile var" dedi. 

 

“VATANDAŞLARIMIZ ULAŞIMLARI İÇİN BİSİKLET TERCİH EDİYOR”

 

Süral, şehir yaşamının yanında yazlık bölgelerde de satışların artığını söyleyerek "Sahil bölgesinde belli yaşlarda olan vatandaşlarımız kendilerine ulaşım aracı olarak üç tekerlekli elektrikli bisikletleri tercih ediyor. Alışverişini yapacağı, bakkala, manava, pazara gittiğinde alışverişlerini taşıyabileceği için tercih ediyor. Yoğun ilgiden biz de memnunuz." şeklinde konuştu.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10