O iddialara Albayrak'tan cevap gecikmedi

Sağlamtaş ve çevre mahallelerdeki yol problemleri yüzünden vatandaşların isyan ettiğini iddia eden ve sosyal medya hesabından bozuk yol fotoğraflarını paylaşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özca

Tekirdağ 17.06.2020 12:02:00 0
O iddialara Albayrak

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, sosyal medya hesabından Sağlamtaş ve çevre mahallelerinin bozuk yol fotoğrafları ile “Hemşehrilerimiz yol problemleri yüzünden isyan ediyor. Hemşehrilerimizin mağduriyetleri bizi üzüyor. Söz veriyorum, yapılan zulümden sizi inşallah biz kurtaracağız.” mesajını paylaştı.

 

ÖZCAN’IN İDDİALARINA ALBAYRAK’TAN CEVAP

 

Özcan’ın bu paylaşımı üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan yanıt gecikmeden geldi. Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu yolların Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 2017– 2018 yıllarında yaptırıldığını belirterek Özcan’a yapım aşamasında AKP yöneticileri tarafından yürütülmekte olan çalışmaların sahiplenilmediğini ve siyasi reklam aracı olarak kullanıldığını hatırlattı.

ÖZCAN: HEMŞEHRİLERİMİZİN MAĞDURİYETLERİ BİZİ ÜZÜYOR

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti: Sağlamtaş ve çevre mahallelerdeki hemşehrilerimiz yol problemleri yüzünden isyan ediyor. Hemşehrilerimizin şöyle teklifleri var; “Sağlamtaş ve civar mahalleleri Süleymanpaşa Belediyesine bağlayamaz mısınız? Biz Malkara ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden hiç bir hizmet alamıyoruz. Bize Cüneyt Yüksel gibi yerinde durmayan her sokağa asfalt yapan çalışkan belediye başkanı lazım.’ Önümüzdeki hafta, Sağlamtaş mahallemize gidip, hemşehrilerimizin şikayetlerine kulak verip, tekliflerini yerinde değerlendireceğim. Hemşehrilerimizin mağduriyetleri bizi üzüyor. Söz veriyorum, yapılan zulümden sizi inşallah biz kurtaracağız. #büyükşehirbitiyor #bizezulmetme”

 

SÖZ KONUSU YOLLAR 2017– 2018 YILLARINDA YİKOB’A YAPTIRILDI

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Özcan’ın Büyükşehir Belediyesine yönelttiği iddialara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla cevapladı. Albayrak, yaptığı açıklamada siyasi hesaplarla Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizi ve kurum yönetimini hedef almayı alışkanlık haline getiren AKP Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan Özcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile baltayı yine taşa vurdu. Her ne kadar Mestan Özcan açıklamasında Sağlamtaş ve çevre mahalle sakinlerinin yol problemleri yüzünden isyan ettiklerini belirtmişse de, fotoğraflarını paylaştığı söz konusu yollar Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 2017– 2018 yıllarında yaptırılmıştır. Hatta yapım aşamasında AKP yöneticileri tarafından yürütülmekte olan çalışmalar sahiplenilmiş ve siyasi reklam aracı olarak kullanılmıştır.” dedi.

 

“BAHSİ GEÇEN YOLLARDA İNCELEMELER YAPILDI”

 

Çok kısa bir süre içerisinde bu yollarda meydana gelen bozulmaların, yerel ve ulusal basının haberlerine konu olduğunu hatırlatan Albayrak, mahalle muhtarları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda, yollarda incelemeler yapıldığını kaydederek “Sağlamtaş yolunun yanı sıra Ahmetçe-Oğuzlu, Köseilyas, Otmanlı-Selçuk, Övenler-Danişment, Vakıfiğdemir-Ballısüle, Yakuplu-Şahbaz yollarında da bozulmalar olduğu tespit edilmiş, trafik güvenliğini tehlikeye sokacak nitelikteki bu bozulmalar, kurumumuzun 15.06.2020 tarihli yazısıyla YİKOB’a bildirilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

 

“KURUMUMUZA YÖNELTİLEN HAKSIZ İTHAMLAR”

 

YİKOB’un yaptığı yollardaki bozulmaların sorumluluğunun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenmesinin karalama kampanyası olduğunu iddia eden Albayrak açıklamasının devamında şunları söyledi: “YİKOB tarafından yaptırılmış olan yollardaki bozulmaların sorumluluğunun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenmesi siyasi rant elde etmek ve kurumumuz aleyhinde algı oluşturmaya yönelik bir karalama kampanyasından ibarettir. Kurumumuza yöneltilen haksız ithamlar karşısında, büyük ailemiz olarak gördüğümüz Tekirdağ halkına her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle çalışmaya devam edeceğiz. Konuyla ilgili video ve haberler için aşağıda bulunan linkleri inceleyebilirsiniz.

1-https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1056172567855726&id=644285135711140&_rdr

2- http://www.marmarahaber.com.tr/…/6-kilometrelik-yol-15-gun-…

3- http://www.habertrak.com.tr/yeni-yol-icler-acisi-halde-h251…”

 

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10