21 derslikli okulun temeli törenle atıldı

Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi'ne hayırsever Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak tarafından yaptırılacak olan 21 derslikli ortaokulun temel atma töreni gerçekleştirildi

Kapaklı 18.06.2020 17:27:00 0
21 derslikli okulun temeli törenle atıldı

21 derslikli Nazmiye-Seyfettin Koçak ortaokulunun temel atma töreni İsmetpaşa Mahallesi mevkiinde gerçekleştirildi. Saat 16.00'da gerçekleştirilen açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 

 

"GERİDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK İSTİYORUM"

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak, "Bu yeni ortaokul binasının temel atma töreninde okulun bağışçısı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sosyal sorumluluk anlayışıyla ülkeme eğitim, kültür ve sanat alanlarında yatırımlar yaparak toplumun gelişmesine katkıda bulunmak istiyorum. Çünkü bu ülke beni okuttu, yetiştirdi ve sanayici yaptı. İlaç iş kolunda 2 bin çalışanı olan dünya ölçeğinde ilaç üretim tesisleri kurmamı sağladı. Bana sahip olduğum her şeyi verdi. Ben bu ülkeme sosyal yatırımlar yaparak, vakıflar kurarak geride hoş bir seda bırakmak istiyorum. Gelişmiş ülkelerin ulaştığı teknolojik ve ekonomik refahı yakalayabilmek için ülkemizin geleceği çocuklarımızı modern, gelişmiş ve günümüz ihtiyaçlarını karşılayabilen öğretim kurumlarında eğitmeliyiz. Okul projesinin yeni öğretim yılına yetişeceği ümidiyle yatırımın toplumumuza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

 

MÜJDEYİ BİZE VERDİ

 

Koçak'ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "İlçemiz bildiğiniz üzere Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla beraber iki belde beş köyün birleşimiyle oluşmuş yeni ve taze bir ilçedir. Nüfusumuz 125 bin civarında ve özellikle Trakya'nın Anadolu'nun kırsalından göç alan bir yerleşim yeridir. Böyle olması asabiyle de yeni ilçe olmamız sebebiyle sorunları, problemleri ve yatırıma oldukça fazla ihtiyacı olan bir ilçedir. Bu bağlamda bizde ilçe milli eğitim müdürümüzle sıkça istişare ederken özellikle eğitim alanında yapmamız gereken yatırımları sohbet bağlamında konuşurken yapabileceğimiz teşvikler neler olabilir düşüncesiyle sanayi kuruluşlarını ziyarete başladım. Bu ziyaretler esnasında çok değerli büyüğümüz Ender beye ulaştık. Ender bey bize randevu verdi, gittik iş yerinde kendisini ziyaret ettik. Bizi mütevazi bir şekilde karşıladı, ağırladı. Bizde ilçemizin sorunlarını, sıkıntılarını genç bir ilçe olmasıyla beraber beklentilerini kendisine arz ettik. Eğer katkı verecekse de bunun memnuniyetini yaşayacağımızı kendisine ilettik. Allah razı olsun kendisinden 'ben bir okul yapayım' dedi. Hemen orada ilçe milli eğitim müdürümüze ve kaymakamımıza müjdeyi verdim" dedi.

 

"HAYIRLI OLSUN"

 

'İlçemizde bu boyutta bir hayırseverin ilk yatırımıdır' diyen Çetin, "Daha önce böyle büyük bir yatırım ilçemize alamadık. Bir iki tane anaokulu hayırsever tarafından yapıldı ama yaklaşık bin öğrencimizin eğitimini alacağı, biraz önce de kendisiyle yaptığım sohbette bir kalite ortaya koymak bağlamında her gün buraya gelip kendisinin denetleyeceğini ifade ederek, özel bir okul olmasını istediğini belirtti. Bende bu bağlamda Koçak ailesine ilçemizde güzel bir katkı verdiği için teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

"ALLAH HAYRINIZI İNŞALLAH BAŞARIYLA TAMAMLAMAYI NASİP ETSİN"

 

Programda son olarak konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Ali Dursun, "Bizlerin böyle mutlu, hayırlı bir hizmet için buluşmamıza, Kapaklı'nın özel günlerinden birini yaşamımıza vesile oldunuz. Allah hayrınızı inşallah başarıyla tamamlamayı nasip etsin. Böyle bir hayırlı hizmetin başlangıcında sizlerle beraber olmaktan, Kapaklı ilçemizde bulunmaktan kişisel olarak da bahtiyar olduğumu ifade etmek isterim. Bugün aslında bu törenimize Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz Yıldırım beyefendi katılmayı planlamıştı ancak bugünün programında son anda oluşan aşırı yoğunluktan dolayı kendilerini vilayetimizi temsilen benim hazır bulunmamı emrettiler. Bu vesileyle aranızda bulunuyorum ve Sayın Valimizin selamlarını, sevgilerini, saygılarını ve hayırlı olsun dileklerini ifade etmek isterim. Şimdi hepimizin malumu bir durum var o da toplumsal barışın, refahın, gelişmişliğin kaynağı hepimiz biliriz ki eğitimdir. Vatandaşlarına iyi eğitim veren ülkeler huzurlu ve müreffeh olurlar, kalkınmış olurlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 'Eğitimdir ki bir milleti ya özgür ve bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır yada esaret ve sefalete terk eder' diyerek eğitimin önemini güzel bir şekilde ifade etmiştir" dedi.

 

TOPLUMDA BARIŞ VE DAYANIŞMAYI SAĞLAR

 

Ülkelerin gelişmişliğini eğitim seviyeleri ile paralel görmek gerektiğini kaydeden Dursun, "Bir ulusun kalkınması ve gelişmesi ancak nitelikli bir eğitim ile mümkün olmaktadır. Bilgili, donanımlı iyi yetişmiş nesiller ülkelerin en önemli insan kaynağıdır. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olanlar iyi eğitimli, kendisini  iyi yetiştirmiş gençlerdir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kendilerine, vatanımıza, milletimize yararlı bir birey olarak hazırlama görevi elbette ki bizlere düşmektedir. Bu amaçla her türlü altyapı eksikliklerini gidermek, çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim imkanı sunmak üzere tüm hazırlıkları yapmaya, gerekli tedbirleri almaya gayret göstermekteyiz idare olarak. Yardımseverlik toplumumuzda iyiliklerin, güzelliklerin artmasına vesile olur malumunuz. Toplumda barış ve dayanışmayı sağlar. Halkımız arasında sevgi, saygı, muhabbet bu vesile ile artar. İnsanların daha güzel, daha yaşanabilir bir dünyaya dair ümidi ve gayreti artar. Yaptığınız iyiliğin başka hayırseverleri de teşvik edeceğine yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Dursun, "Malumunuz yine hayırseverliği yüce dinimiz İslam da teşvik etmektedir. Toplumun faydası için cami, okul, çeşme yaptırmak milletimizde bir gelenek olmuş ve halk bu yönde teşvik edilmiştir. Ceddimiz Osmanlı tam anlamıyla vakıf devletiydi. Osmanlı'nın hüküm sürdüğü her yerde vakıf eserlerini görmek mümkündür. Bu geleneği sürdüren hayırseverlerin olduğunu görmek mutluluk vericidir. Rabbim sadakayı cariyenizi kabul etsin inşallah. Bu vesileyle öğrencilerimizin daha nitelikli, daha iyi imkanlarda ve daha iyi eğitim görmesi için bu hayrı yapan Ender Koçak'a ve diğer yetkililerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Açılışını yaptığımız bu okulda vatana, millete, insanlığa hayırlı evlatlar yetişmesini temenni ediyor okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki günlerde LGS'ye ve ondan sonra YKS'ye girecek öğrencilerimize de bu vesileyle üstün başarılar diliyorum" dedi.

 

 

 

TEMELİ ATILDI

 

 Konuşmaların sonrasında kesilen kurban ve edilen dualarla Kapaklı'ya kazandırılan 21 derslikli ortaokulun temeli atıldı. Programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Ali Dursun, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve şube müdürleri, siyasiler, Hayırsever Ender Koçak ve ailesi, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, muhtarlar, sanayiciler katıldı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10