LGS'de Çerkezköy'den 3 bin 836 öğrenci ter dökecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek olan Liseye Geçiş Sınavı(LGS) yarın iki oturum halinde yapılacak. 8'inci sınıfta okuyan 1.8 milyon öğrencinin katılacağı

Çerkezköy 19.06.2020 10:11:00 0
LGS

 

Cumartesi günü iki oturum şeklinde yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Çerkezköy'de 21 okulda gerçekleştirilecek.

 

ÇERKEZKÖY SINAVA HAZIR

 

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Çerkezköy’de 21 okul, 265 salonda 3 bin 836 öğrenci LGS heyecanı yaşarken, sınavlarda ise toplam 650 öğretmen görev yapacak. Sınav öncesi her türlü tedbirlerin alındığını kaydeden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,  "Önceliğimiz öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda sınava girmeleridir. 20 Haziran 'da 21 Ortaokulumuzda, 265 salonda, 3836 yavrumuzun katılımı ile gerçekleşecek olan LGS için okullarımıza Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen 2 öğrenci bir de velimiz için 14 bin 76 maske, Halit Narin Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretilen 326 litre el, 67 litre ortam dezenfektanı ve 220 siperlikli maske okullarımıza teslim edilmiştir. Yaklaşık 650 öğretmenimizin görev alacağı sınav için tüm okullarımız dezenfekte edildi. Sosyal mesafeye uygun olarak öğrencilerimizin sınava girişinden çıkışına kadar her şey planlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yavrularımıza başarılar diliyorum" dedi.

 

İKİ OTURUMDA YAPILACAK

 

İki oturumda düzenlenecek sınavının ilk oturumu olan sözel alan saat 9.30’da başlayacak, öğrencilere 50 soru sorulacak, 75 dakika süre verilecek. İkinci oturum olan sayısal alan saat 11.30’da başlayacak, 40 soru sorulacak, sınavın süresi 80 dakika olacak. 3 yanlışın bir doğruyu götüreceği sınavda öğrencilere birinci oturum sözel alanda; Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, Yabancı Dil 10 olmak üzere toplamında 50 soru sorulacak. İkinci oturum sayısal alanda ise Matematik'ten 20, Fen Bilimlerinden 20 olmak üzere toplamında 40 soru sorulacak. 

 

YEDEK MASKE BULUNDURULACAK

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda, koronavirüs önlemleri kapsamında, dikkat edilecek hususlara dair illere yazı gönderildi. Yazıda, bina sınav sorumlularının ve salon görevlilerinin, koronavirüs salgını dolayısıyla alması gereken önlemler sıralandı. Buna göre, sınav görevlileri ve öğrenciler, sınav öncesinde tıbbi maske takılı olarak sınav salonlarına gidecek, sınav görevlileri sınav boyunca maske takmaya devam edecek. Sınav binası ve sınav salonlarının girişlerinde el antiseptiği, sınav salonunda öğrenci ve görevli sayısı kadar yedek maske bulundurulacak. Öğrenciler, yerlerine oturduklarında aralarında en az bir metre mesafe sağlanacak. İsteyen öğrenciler, sınav başladıktan sonra maskelerini çıkarabilecek. Maskelerin nemlenmesi durumunda değiştirilmesi sağlanacak. Maskeler çıkarılırken ve takılırken lastiklerinden tutulması istenecek. Kullanılmış maskeler ağzı kapaklı çöp kutusuna atılacak. Maske değiştirme söz konusu ise el antiseptiği kullanılacak. Mümkün olan yerlerde pencere açılarak içerinin havalandırılması sağlanacak.

 

TEMASTAN KAÇINILACAK

 

Sınav görevlileri, sınav kutu ve paketlerinin teslimi, sınav giriş belgelerinin düzenlenmesi, sıralarda hazır bulundurulması ile kontrolü, soru kitapçıkları ve cevap kağıtlarının dağıtılması, toplanması, gerekli durumlarda detaylı yapılacak kimlik ve sınav giriş belgesi kontrolü gibi temas gerektiren tüm sınav işlemlerinde cerrahi eldiven kullanmak zorunda olacak. Öğrencilerin kimlik kontrolleri sırasında temastan kaçınılacak. Sınav gününden bir gün önce tüm okulun genel temizliği su ve deterjan kullanılarak yaptırılacak. Sınav görevlilerine sınav kurallarına ek olarak Covid-19 ile ilgili alınacak önlemler konusunda bilgi verilecek. Su içmek isteyenlerin, maskelerini kenarlarında bulunan lastiklerinden tutarak çıkarması, maskelerin ağız ve burnu kapatan ön yüzüne dokunmaması istenecek. LGS’ye girecek olanlardan Covid-19 tanısı konulan öğrenciler için alınacak sınav tedbir hizmetleri, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda bölge sınav yürütme komisyonları tarafından belirlenecek ve gerekli tüm önlemler alınarak uygun sınav tedbir hizmeti sağlanacak. Bu öğrenciler için bölge sınav yürütme komisyonları tarafından sağlanacak sınav tedbir hizmetleriyle ilgili komisyonlar bilgilendirilecek. Sonradan ortaya çıkan sebeplerle sınav tedbir hizmeti alması gereken öğrenciler için gerekli işlemler, komisyonca yapılacak. Öğrencinin sınav süresinin değişmesi durumunda, giriş belgesinde yazan sınav süresi dikkate alınmayacak. Öğrencinin tek kişilik salonda sınava alınması gerekiyorsa, öğrenci yerleştirildiği okulun yedek salonunda sınava girecek.

 

Sınava giren öğrencilerden kesin Covid-19 tanısı olanlar ile kesin tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki 14 günlük karantina süresinde olanların, okulun giriş katında bulunan ayrı bir salonda tıbbi maske takılarak sınava alınması sağlanacak. Bez maske kullananların maskeleri tıbbi maskeyle değiştirilecek. Bu öğrenciler tıbbi maskelerini sınav süresince çıkarmayacak. Salon başkanları ve gözetmenler eğer öğrenciyle bir metreden daha yakın mesafede olacaklar ise maskeye ek olarak yüz koruyucu kullanacak.

 

"TIBBİ MASKELERİNİ SINAV BOYUNCA ÇIKARMAYACAKLAR"

 

LGS’ye girecek olanlardan Covid-19 tanısı konulan öğrenciler için alınacak sınav tedbir hizmetleri, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda bölge sınav yürütme komisyonları tarafından belirlenecek ve gerekli tüm önlemler alınarak uygun sınav tedbir hizmeti sağlanacak. Bu öğrenciler için bölge sınav yürütme komisyonları tarafından sağlanacak sınav tedbir hizmetleriyle ilgili komisyonlar bilgilendirilecek. Sonradan ortaya çıkan sebeplerle sınav tedbir hizmeti alması gereken öğrenciler için gerekli işlemler, komisyonca yapılacak. Öğrencinin sınav süresinin değişmesi durumunda, giriş belgesinde yazan sınav süresi dikkate alınmayacak. Öğrencinin tek kişilik salonda sınava alınması gerekiyorsa, öğrenci yerleştirildiği okulun yedek salonunda sınava girecek. Sınava giren öğrencilerden kesin Covid-19 tanısı olanlar ile kesin tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki 14 günlük karantina süresinde olanların, okulun giriş katında bulunan ayrı bir salonda tıbbi maske takılarak sınava alınması sağlanacak. Bez maske kullananların maskeleri tıbbi maskeyle değiştirilecek. Bu öğrenciler tıbbi maskelerini sınav süresince çıkarmayacak. Salon başkanları ve gözetmenler eğer öğrenciyle bir metreden daha yakın mesafede olacaklar ise maskeye ek olarak yüz koruyucu kullanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10