Albayrak: Elimizi taşın altına koyduk

TRAKYAKENT'in üye belediyelerine destek çalışmaları kapsamında yayınlanan uluslararası hibe programlarını yakından takip ederek üyelerini bilgilendirme çalışmalarına başlanıldığını a

Tekirdağ 22.06.2020 10:58:00 0
Albayrak: Elimizi taşın altına koyduk

 

Yerel yönetimlerin gelişmesi için ulusal ve uluslararası projelerin önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (TRAKAKENT) Başkanı aynı zamanda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, koronavirüs salgın sürecinin sona ermesiyle birlikte hibe programlarının tüm belediyeler adına yakından takip edileceğini kaydetti.

 

KAPASİTE ARTTIRICI ÇALIŞMALAR YAPILACAK

 

Tüm dünyanın çok riskli bir dönemden geçtiğini ve bu salgın sürecinin sona ermesiyle birlikte Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği olarak, proje çalışmaları konusuna oldukça önem vereceklerini belirten Başkan Albayrak, “Yerel yönetimlerin gelişimleri konusunda elimizi taşın altına koyduk. Belediyelerimizin kaynak elde etmeleri için nitelikli proje fikri oluşturma, proje hazırlama, proje yazma ve buna benzer birçok konuda belediyelerimizin proje birimlerinde görevli çalışanlarının kapasitelerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” dedi.

 

“YOL GÖSTERİCİ OLACAĞIZ”

 

Albayrak, yeni kaynaklar elde etmek adına belediyelerin proje geliştirmelerinin ve bu konudaki üretkenliklerinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Hibe Programlarını birlik olarak takip edeceklerini söyleyen Albayrak, “Bizde Doğu- Batı Trakya Belediyeler Birliği olarak yayınlanan hibe programlarını yakinen takip edip programlar konusunda üye belediyelerimizin ilgili birimlerini haberdar etmeyi planlıyoruz. Belediyelerimizden proje çalışmalarıyla ilgili farklı görüş ve talepler gelmeye devam ediyor. Bizde gelen talepleri toplantılarımızda değerlendiriyoruz. Gerekirse düzenleyeceğimiz eğitim programlarıyla bu anlamda yol gösterici olacağız.” diye konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10