Günay: Bir bütün olarak çalışmak sektörün lehine

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay başkanlığında toplanan Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi, Meclis Başkanlık Divanı seçimini gerçekleştirdi. Seçimde Divanı'na Colgate Palmo

Tekirdağ 23.06.2020 10:52:00 0
Günay: Bir bütün olarak çalışmak sektörün lehine

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi, Meclisten sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Başkanı Cengiz Günay başkanlığında video konferans üzerinden toplandı. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda Meclis Başkanlık Divanı seçildi ve sektörün genel değerlendirmesi yapıldı.

 

“70 MADDELİK BİR ÖNERİ PAKETİ SUNDUK”

 

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay toplantıda yaptığı konuşmada, “Sizlere Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını iletmek isterim. Daha önce eşi benzeri görülmemiş bir duruma şahitlik ediyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgınla karşı karşıyayız. Bizler de TOBB olarak sürecin başından beri Oda Borsalarımız ve Sektör Meclislerimizden gelen talepleri derleyerek Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde ilgili Bakanlıklara ilettik. Krizin başlangıcında Hükümetimize 70 maddelik bir öneri paketi sunmuştuk. Bunların tamamı neredeyse hayata geçirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsun, sayın Bakanlardan Allah razı olsun, ilettiğimiz sorunlar tek tek çözüldü, birkaç tane konu kaldı. Ticaret Bakanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ile yaptığımız toplantılarda sektörlerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini birebir ilettik.” dedi.

 

“TÜM KAYNAKLARI SEFERBER ETTİK”

 

“Süreç çok dinamik, gündem sürekli değişmekte” diyen Günay, bu süreçte sektör olarak yaşanılan sıkıntıları meclis toplantılarını beklemeden TOBB’a iletebileceklerini ifade etti.  Günay, “Bizler de normalleşme sürecinde üzerimize düşen görevleri sürdürmeye devam ederek sizlerden gelen talep ve önerileri ilgili kurumlara iletmiş oluruz. Yine bu süreçte biz de elimizi taşın altına koyduk, oda ve borsalarımız üyelerimizden topladıkları tüm kaynakları seferber ettik. Denizbank ile üyelerimize yönelik olarak Nefes Kredisi başlattık. Sadece yüzde 7,5 faizli, 2020’de geri ödemesi olmayan, 2021’de anapara ve faizin ödeneceği bir dönemi hayata geçirdik. Yakında kamu bankalarımız da inşallah buna katılacaklar. İnşallah bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız.” diye konuştu.

 

“BÜTÜN OLARAK ÇALIŞMAMIZ SEKTÖRÜN LEHİNE OLACAK”

 

Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi'nin seçimli toplantısının gerçekleştirdiklerini kaydeden Günay, şöyle devam etti: “Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisimizin yeni dönemde de yapacağımız toplantılar ile sektöre yön vereceğine eminim. Seçimli toplantımızdan sonra bir bütün olarak çalışmamız sektörün lehine olacaktır. Diğer Meclislerden de tecrübe ettiğimiz üzere ancak bu yolla sektörel bütünlük sağlanmakta, yasa yapıcılar ikna edilebilmekte ve sektörlerin gelişimi için adım atılabilmektedir. İstişareler ve fikir alışverişleri bu platformda yapılacak, dışarıda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz. Bu konuda siz Meclis Üyelerimizin göstereceği hassasiyete yürekten inanıyorum.”

 

MECLİS BAŞKANLIK DİVANI SEÇİLDİ

 

Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisinin Başkan ve Başkan Yardımcısını ayrı ayrı seçtiklerini açıklayan Günay, geçen dönemki çalışmalarda yer alan başta Başkanlık Divanı olmak üzere tüm üyelere emekleri ve çalışmaları için teşekkür etti. Yapılan seçimlerde Meclis Başkanlığı’na Colgate/Palmolive Temizlik Ürünleri A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pura, Meclis Başkan Yardımcılığına ise Dalan Kimya Endüstri A.Ş. Ar-Ge Müdürü Sibel Tüzün oy birliği ile seçildi. Meclis Başkanı Pura ve Başkan Yardımcısı Tüzün, üyelere teşekkür ederek sektörü daha ileriye götürmek için yapılacak her çalışmaya severek katkı vereceklerini ifade etti.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10