Doğal gaz çalışmaları Kurban Bayramı'ndan sonra başlıyor

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, GAZDAŞ ile yaptığı görüşmeler soncunda Kurban Bayramı sonrası doğal gaz çalışmalarının ilk olarak Camiatik Mahallesi'nde başlayacağını belirte

Malkara 26.06.2020 13:50:00 0
Doğal gaz çalışmaları Kurban Bayramı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, GAZDAŞ yetkilileri ile yaptığı görüşmeler hakkında açıklama yaptı.  Görüşmelerin sonucunda Malkara’da doğalgaz çalışmalarının Kurban Bayramı sonrasında başlatılacağını müjdeleyen Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, açıklamasında "Sevdamız Malkara, derdimiz hizmet diyerek çıkmış olduğumuz yolda ilçemizde yaşayan hemşehrilerimizin birçok sorununa çözüm bulduk. Yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Güzel ilçemiz Malkaramızı doğal gaz ile buluşturmak için GAZDAŞ yetkilileri ile yaptığımız yoğun girişimler sonucu doğal gaz çalışmalarının Kurban Bayramı sonrasında başlayacak olmasının sevincini hemşehrilerimle paylaşıyorum.” dedi.

 

ÇALIŞMALAR CAMİATİK MAHALLESİ’NDEN BAŞLAYACAK

 

Doğal gaz çalışmaları için GAZDAŞ ile yapılan görüşmeler sonucu ihale süreci başladığını ifade eden Ulaş Yurdakul, doğal gaz ile birlikte Malkara’da özellikle kışın yaşanan hava kirliliğinin büyük oranda azalmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Yurdakul, bir aksilik olmazsa çalışmaların Kurban Bayramı sonrası Camiatik Mahallesi’nde başlayacağını belirtti.

 

“2021 OCAK’TA İLK DOĞAL GAZ ATEŞİ YANACAK”

 

2021 yılı Ocak ayında Camiatik Mahallesi’ndeki vatandaşların bireysel abone işlemlerini tamamlandıktan sonra doğal gazı evlerinde ve iş yerlerinde kullanmaya başlayacaklarını kaydeden Yurdakul, “2021 - 2022 yıllarında da çalışmalarımız kademeli olarak devam edecek olup en geç 2023 yılında ilçemiz merkezinde yer alan mahallelerimiz doğal gaza kavuşacak.” dedi.

 

İLK ETAPTA 16 KİLOMETRE BORU HATTI DÖŞENECEK

 

İlk etapta 16 kilometre doğal gaz boru hattı döşeneceğini kaydeden Yurdakul, ilk etapta boru hattı döşenecek yerleri şöyle açıkladı: Şehit Temizer Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Bülent Ecevit Caddesi, Hasan Gürkan Caddesi, Belediye Evleri Caddesi, Çavuş Çeşme Caddesi, Şehit İsmet Yiğit Sokak, Karaağaç Sokak, Filiz Sokak, Kırlangıç Sokak, Sümbül Sokak, Zümrüt Sokak, Çınar Sokak, Hasan Tütüncü Sokak, Niyazi Ekeriz Sokak, Şehitlik Caddesi ve Hürriyet Caddesi. Yurdakul, bu cadde ve sokaklardaki çalışmaların akabinde kademeli olarak diğer merkez mahallelerde de çalışmaların devam edeceğini aktardı.

 

“NE GEREKİRSE YAPACAĞIZ”

 

Doğal gaz çalışmaları esnasında belediye hizmetlerinin de kesintisiz bir şekilde devam etmesi için ‘ne gerekirse yapacağız’ diyen Yurdakul açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Belediye olarak çalışmaların yapılacağı cadde ve sokaklarımızı yol düzenleme programımıza alarak vatandaşlarımıza en kısa zamanda sorunsuz yollarla ulaşım imkânı sağlamak için üst yapı çalışmalarımıza da hızlı bir şekilde devam edeceğiz.”

 

“YAŞANAN ZORLUKLARI HEP BİRLİKTE ATLATTIK”

 

“Kış döneminde yaşanan zorlukları hep birlikte atlattık.” diyerek sözlerini tamamlayan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Pandemi sürecini en az etkiyle atlatabilmek için hemşehrilerimizle birlikte el ele vererek birlikte başaramayacağımız şeyin olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Çok sevdiğimiz hemşehrilerimizi mutlu etmek, onları modern şehrin imkânlarıyla buluşturmak, ilçemize en güzel hizmetleri sunabilmek için ekiplerimizle birlikte daha güzel bir Malkara için tüm gücümüzle canla başla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10