Saray'da sivrisinek ile mücadele başladı

Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık İşleri Birimi, ilçede son günlerde fazla görülen ve vatandaşların şikayet ettiği sivrisinekler ile ilgili yaptığı aÃ

Saray 2.07.2020 13:53:00 0
Saray

 

Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık İşleri Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada sivrisineklerin nasıl oluştuğu ve hangi ortamlarda yaşadığına dair bilgiler yer aldı. Açıklamada sivrisineklerin üreyebilmesi için sulak alanlara ve suya ihtiyaç duyduğu belirtilerek, “Sivrisinekler yumurtalarını suya bırakır ve bunun neticesinde üremesini sağlayan larvalar oluşur. Dokuz gün içinde larva, uçkun haline geçer. Sivrisinek mücadelesi sulak alanların ilaçlanması ve sulak alanların kurutulması ile olur.” denildi.

 

DUMANLA YÖNTEMİYLE İLAÇLAMA YAPILIYOR

 

Bölgede sivrisinek ile mücadelenin ilk adımı olan larva ilaçlamasının, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bahar aylarında düzenli olarak yapıldığı anımsatılarak, “Saray Belediyesi olarak biz de her yıl olduğu gibi uçkun ilaçlaması (gece dumanla yöntemiyle ilaçlama) yapıyoruz. Sivrisinekle mücadelede yaşanan aksaklığın kaynağında Haziran ayı boyunca her gün neredeyse hiç aralıksız yağan sağanak yağışların etkisi bulunuyor. Haziran ayının en az yarısı boyunca metrekareye 50 kilogramdan fazla yağış düştü. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Saray ilçesi olarak yıllık yağışımızın yarısı kadar miktarı son iki ayda aldık.” ifadeleri kullanıldı.

 

“HER YERDE AYNI SORUN YAŞANDI”

 

Son 82 yılın en yağışlı Haziran ayının yaşanmasının etkisiyle, larva sürecinin uzadığı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Dolayısıyla, bahar aylarında eksiksiz yapılan larva ilaçlaması da etkisini yitirmiş oldu. Öte yandan, yağmur yağışı esnasında uçkun ilaçlaması da etkisiz olacağı için Haziran ayının büyük bölümünde uçkun ilaçlaması yapma şansı olmadı. Bu süreçte sadece ilçemizde değil, Trakya genelindeki hemen hemen her yerde aynı sorun yaşandı.”

 

ÇALIŞMALAR GECE BOYUNCA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

 

Yağışın etkisini yitirmesiyle birlikte Saray Belediyesi tarafından kesintisiz olarak uçkun ilaçlamasının yapılmaya başlandığını belirtilerek, “Bu çalışmalarımız gece boyunca aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan, sivrisinek yoğunluğu olan bölgeleri belediyemiz bünyesinde yer alan Halk Masası'na bildirmelerini rica ediyor, olağanüstü koşullardan kaynaklanan bu durum için sabır ve anlayışını esirgemeyen tüm Saraylılara teşekkür ediyoruz." denildi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10