Dikkat konteyner kurbanı olmayın

Koronavirüs sonrası insanların doğal yaşam ve doğal beslenmeye olan özlemi bir kez daha dolandırıcıların iştahını kabarttı. Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne de arsa ve tarlaların yanına konteyner koya

5.07.2020 12:29:00 0
Dikkat konteyner kurbanı olmayın

 

Çerkezköy'de bu yöntemle binlerce TL dolandırılan bazı vatandaşlar savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurken, şebeke ağına düşürdüğü kurbanlarından hayali sevk irsaliyesi düzenleyerek güven kazanıp 15-20 bin TL'lik konteyner karşılığı her defasında kurbanlarından 7-8 bin TL kapora alarak kayıplara karışıyor.

 

ŞEBEKENİN AĞINA DÜŞMEYİN

 

Şebekenin ağına düşen mağdurlar “Biz yandık başkaları yanmasın. Sosyal medya hesabı üzerinden gördüğünüz ilan ve reklamlara kanarak gönderdiğiniz paralar anında yanıyor. Üç kuruş ucuza lüks bir konteyner alıp arsanızın başında rahat bir yaz geçirmeyi hayal ederken, elinizdeki birikimden de oluyorsunuz. Siz siz olun, bizim gibi konteyner kurbanı olmayın. Konteyner alacaksınız da bölgede bu işi yapanlardan alın” diyerek ülke genelinde türeyen ve bölgemizde de sayıları gün geçtikçe artan şebekeye karşı vatandaşların uyanık olmasını istediler.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10