Yüksel, Süleymanpaşa'da yapılan çalışmaları anlattı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel,  önceki gün Ahmet Aygün Gençlik Merkezi spor tesislerinde düzenlediği toplantıyla basın mensuplarıyla buluştu. Yüksel, göreve geldiklerinden bu yana haya

Süleymanpaşa 6.07.2020 17:56:00 0
Yüksel, Süleymanpaşa

 

Yenilenerek hizmete açılan Ahmet Aygün Gençlik Merkezi spor tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Süleymanpaşa’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile Çorlu’dan toplantıya katılan gazeteciler katıldı. Toplantı koronavirüs tedbirlerine uyularak gerçekleştirilirken, oturma düzeni ise sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapıldı. Başkan Yüksel’e, toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Karaküçük, Hüseyin Uzunlar ve Sabri Çınar ile birim müdürleri de eşlik etti.

 

“ÇÖP TOPLAMADA DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR PROJEYE İMZA ATTIK”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel,  toplantıda çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu. Sözlerine çöp konusunda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen bir uygulamayı anlatarak başlayan Yüksel,  "Tamamen Belediyemizin Bilgi İşlem Birimi yazılımcıları tarafından kodları yazılarak sıfırdan üretilen özel bir yazılım sayesinde ilçede çöp toplamada devrim niteliğinde bir projeye imza attık. İlçe genelindeki çöp konteynerlerinin tamamı harita üzerinde işaretlenerek programın veri tabanına eklendi. Cep telefonuma yüklediğim bir uygulama sayesinde harita üzerindeki tüm çöp konteynerlerini görebiliyorum. Konteynerler yeşil, kırmızı ve sarı renkte görünüyor. Yeşil olanlar çöpü alınmış, kırmızı olanlar henüz alınmamış olan konteynerleri gösteriyor. Sarı olanlarda ise belediye olarak bir çalışma yürüttüğümüzü ifade ediyor. Kısa zaman içinde bu konteynerlerin fotoğrafları da sisteme dahil edilecek ve tam olarak konteynerlerin yerlerini biliyor olacağız. Bu projenin ilk aşaması.” dedi.

 

“ÇÖP SORUNUNU TARİHE GÖMMÜŞ OLACAĞIZ”

 

Uygulamanın ikinci aşamasına sokak temizliklerini de dahil edeceklerini, temizlenen sokakların yeşil, temizlenmeyenlerin ise kırmızı görüneceğini aktaran Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: “Bu proje benim il başkanı olduğum dönemden bu yana hayalimdi ve bunu kendi imkânlarımızla uygulamaya geçirmenin gururunu yaşıyorum. Hayrabolu, Kapaklı ve Keşan Belediyeleri de bizden bu programı talep etti, onlarla da paylaşacağız. Süleymanpaşa’da bulunan 6 binden fazla çöp konteyneri var. Görev süremiz yeter mi bilmiyorum ama şehirdeki bütün konteynerleri yer altına almak için çalışma başlattık. Bütün bu çalışmalarla Süleymanpaşa’da artık çöp sorununu tarihe gömmüş olacağız.”

 

EN KAPSAMLI BELEDİYE İNTERNET SİTESİ

 

Süleymanpaşa Belediyesi internet sitesi ile ilgili bilgi veren Başkan Yüksel, siteyi baştan sona yenilediklerini belirterek “Türkiye’de bu kadar kapsamlı bir belediye sitesi yok. Süleymanpaşa ile ilgili ne ararsanız bizim sitemizde bulabilirsiniz. Süleymanpaşa’nın tarihinden, turistik yerlerine, okullarından hastanelerine kadar her şeyle ilgili bilgiye ve hatta oraya nasıl gidebileceğinize dair yol tarifine de ulaşabileceksiniz.” diye konuştu.

 

“YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU YAPILACAK”

 

Önceki günlerde gerçekleştirdiği Ankara ziyaretleri ile ilgili de basın mensuplarına bilgi veren Yüksel, bakanlıklar düzeyindeki görüşmelerden iyi haberler ile döndüklerini söyledi. Yüksel, bu haberleri şöyle açıkladı: “Ankara’da çok değerli bakanlarımızla bir dizi görüşmeler yaptık ve çok önemli yatırımlar için yetki aldık. Bunlardan bir tanesi, Dereağzı Mevkii’nden Değirmenaltı Mahallesi’ne kadar uzanan yürüyüş ve bisiklet yolu. Bir diğeri Tugay’ın alt kısmında bulunan, 70 dönümlük alanda hayata geçireceğimiz Millet Bahçesi. Burada denize girebilecek, dinlenebilecek, çeşitli aktiviteler gerçekleştirebileceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için her türlü imkân bulunacak. Burası ilk etap olarak hizmete girecek.”

 

“20 BİN METREKARE PAZAR YERİ YAPACAĞIZ”

 

Daha sonra yapılacak ikinci etap çalışmaları hakkında Yüksel, “Tugay da bulunduğu alandan taşındığında ikinci etap Millet Bahçemizi de o alanda oluşturacağız. Ayrıca Şehir Hastanesinin açılması ile birlikte boşalacak olan 100. Yıl Mahallesi’ndeki ikinci kısım hastanenin olduğu alanda 20 bin metrekare kapalı alana sahip pazar yeri yaparak Perşembe Pazarı’nı buraya taşıyacağız. Pazar yerinin üstünde çeşitli sergi alanları, konferans merkezleri gibi donatılar bulunacak. Yine Kumbağ’ı Dut Limanı’na bağlayacak olan ama şu anda detaylarını vermeyeceğim bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu proje de hayata geçtiğinde Kumbağ eski günlerinden bile daha büyük bir turizm potansiyeline kavuşacak.” dedi.

 

“SÜLEYMANPAŞA CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”

 

“Süleymanpaşa merkezinde gezilip görülebilecek üç projeyi hayata geçirerek bir üçgen oluşturuyoruz.” diyerek projeleri anlatmaya devam eden Yüksel, “Çırçır diye bilinen ve yeni adı Atatepe olan noktada dev bir Atatürk Anıtı dikeceğiz. Sahile inen merdivenlerin olduğu meydanı baştan sona düzenleyeceğiz ve bir saat kulesi ile süsleyeceğiz. Burasının adı Selanik Meydanı olacak. Buradan karşıya geçtiğimizde çok yakında tamamlayacağımız Rumeli İskelesi’ne ulaşacağız. Bu üç nokta, nüfusumuzun büyük bölümünü oluşturan mübadil ve göçmen atalarımızı ölümsüzleştireceğimiz bir üçgenin köşelerini oluşturuyor. Tamamladığımızda herkesin hayranlıkla söz edeceği bir ilçemiz olacak.” dedi.

 

“2 AYDA YENİ AŞEVİNİ HİZMETE AÇTIK”

 

Yüksel, Süleymanpaşa genelinde hayata geçirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.  Yüksel,  aşevinin ihtiyacı karşılamadığı için 100. Yıl Mahallesi’nde 2 ayda yeni bir aşevi inşa ettiklerini belirterek “İnşa ettiğimiz yeni aşevimizle hem günlük 5 bin kişi kapasiteli, salgın döneminde bin 800, şu anda bin kişiye sıcak yemek üreten bir aşevimiz oldu hem de Allah göstermesin, herhangi bir afet durumunda depoları ile halkımızın gıda ihtiyacını karşılayacak bir tesise kavuştuk.” diye konuştu.

 

“BU SÜREDE 600 BİN METREKARE YOL YAPTIK”

 

Taksi durakları ve muhtarlık binalarını yeni görünüme kavuşturduklarını ifade eden Yüksel, şunları söyledi: “Gençlerimizin ve çocuklarımızın yararlanması için 30 büyük spor tesisini 1-2 yıl içinde tamamlamış olacağız. 10 tanesi şu an içinde bulunduğumuz kadar kapsamlı olacak. Göreve geleli 16 ay oldu. Bu sürenin büyük bir kısmı kış ve ardından gelen salgınla geçti. Görev süremizin tam anlamıyla çalışarak geçen kısmı 7-8 ay oldu ve bu kadar süreye çok daha fazla çalışma sığdırabilecek olmamıza rağmen, yollarımızın durumunun beklediğimizden çok daha kötü olduğunu gördük. Zamanımızın ve bütçemizin büyük bir kısmını yola ayırmak zorunda kaldık. Bu sürede 600 bin metrekare yol yaptık. Hedefimiz yılsonuna kadar 800 bin metrekareye ulaşmak. Önümüzdeki yıl da yol sorunumuzu tamamen ortadan kaldırmak.” Soru cevap bölümü ile sona eren toplantıda Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, gazete temsilcilerine çiçek takdim etti. Ardından yenilenen spor tesisi gezisi ile toplantı son buldu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10