Terzi: Tek adam sistemine karşıyız

13 Haziran'da düzenlediği basın toplantısı ile 19 Temmuz'da yapılacak İYİ Parti Tekirdağ Olağan Kongresi'nde İl Başkan Adayı olduğunu açıklayan İYİ Parti Tekirdağ Kurucu Üyes

Tekirdağ 8.07.2020 16:22:00 0
Terzi: Tek adam sistemine karşıyız

 

 

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Adayı Şaban Terzi seçim manifestosunda, tek adam sistemine karşı olduklarını, bu nedenle İl Başkan Adayı olduğunu belirtti.  İl Başkan Adayı Terzi,  ‘’Aslolan güç kazanmak değil, gücü dağıtarak büyütmektir. Partimizin kuruluşunda emek veren üyelerimizle elimizi taşın altına koyduk ve cesurlar hareketini başlattık. İYİ Parti’nin en önemli özelliği tek adamlığa karşı duruşudur. Bizler anayasamızda yazılı olan çoksesli yönetim şeklini benimsiyor; uygulanan tek adam rejimini, teksesli iletişimi, talimat düzenini partimizde de, şehrimizde de, ülkemizde de şiddetle reddediyoruz.” dedi.

 

“HER ÜYEMİZ, DAVAMIZIN NEFERİDİR”

 

“Partimizin kuruluşunda emek veren her üyemiz, davamızın neferidir.” diyerek seçim manifestosunu açıklamaya devam eden Terzi, “Bu düzene, bu rejime, bu anlayışa karşı tepkiyle yola çıkan partimiz içerisinde de tek karar verici, tek seçici kabul görmemelidir. Örneklerle aşikâr olan gerçek, tek karar vericinin hata yapma olasılığıdır. Siyaset tarihine bakarak, bu sebeple alınan yanlış kararları ve demokrasiye ters düşen bu düzeni eleştiriyor iken, partimiz içinde sergilememiz gereken tutum; aksi yönde, çoğulcu, katılımcı bir çizgide hareket etmektir. Tek adamlığa karşı çıkmak, sadece ülkede değil, İYİ Parti bünyesinde de tek adamlığa karşı çıkmayı gerektirir. Bu doğrultuda, il teşkilatlarımızda tek adamlığa müsaade etmeyeceğiz. “Ben kurdum, ben yaptım, ben ne dersem o olur” klişelerinin karşısında olacağız. Teşkilatlarımızın kararlarına yön veren tek etken, siz değerli üyelerimiz olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

“KARAR SÜRECİNDE SÖZ SAHİBİ OLMANIZ SAĞLANACAK”

 

Kapalı kapılar ardından yapılacak her türlü anlaşmaya karşı olduklarının altını çizen Terzi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kapalı kapılar ardında yapılan her türlü anlaşmaya karşıyız. Parti organlarının yer almadığı, söz sahibi olmadığı hiçbir karar, partinin kararı olmayacaktır. Bataklığa iten çıkar odaklarının, olumsuz siyasi yapılanmanın ancak bu şekilde önüne geçilebilir. Parti tabanı asla unutulmamalı, her karar ve gelişmede katılımcı olmaları sağlanmalıdır. Bu doğrultuda, gündemimizde yer alan her konu ve karar gerektiren her başlık, şeffaflık esas alınarak sizlerle paylaşılacak ve karar sürecinde söz sahibi olmanız sağlanacaktır.”

 

“TEŞKİLATLARIMIZI KÜSTÜRMELERİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

 

Parti içerisinde kavgalara ve nifak tohumu ekenlere müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Terzi, teşkilatlarını küstürmelerine müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. Terzi, bu konuda “En çok savundukları, ancak koltuğa sahip olunca ilk feragat ettikleri biat kültürü olmayan yönetim anlayışı, “Ben” odaklı yönetim anlayışına evrilmektedir. Bu anlayışın şiddetle karşısında duracağız. Genel merkeze olan yakınlığı bir tehdit unsuru olarak masaya koyan, talepleri şarta bağlayan, şahsi fikirlerini genel merkezin fikirleri adı altında teşkilatlara kabul ettirmeye çalışan, karşıt sesleri bertaraf etmek için teşkilatları birbirine düşüren koltuk sevdalılarının, aramıza nifak tohumları ekmelerine, teşkilatlarımızı küstürmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bir arada güçlü olduğumuz, kutuplaşırsak zayıflayacağımız gerçeği her maddemizde çıkış noktamızdır.” dedi.

 

“SAHİP OLMAYI DEĞİL, LAYIK OLMAYI ÖNEMSİYORUZ”

 

Terzi, “Liyakatsizliğe asla müsaade etmeyeceğiz. “Tanıdık” esası ile davamız adına hiçbir fedakârlık yapmamış, hiçbir bedel ödememiş, hoş görüneceği varsayılan, yakınlık duyulan kişilerin konumlandırıldığı bir modeli değil, liyakat esası ile öne çıkan isimlerin rol oynayacağı bir modeli benimsiyoruz. Layık olabilen isimlerle çıkacağımız yol, layık olduğumuz noktaya gelmemizde en büyük etkendir. Geleceğimizi tayin edecek bu kritik süreçlerde, tarihi bir hatanın parçası olmayacağız. Sahip olmayı değil, layık olmayı önemsiyoruz. Liyakat olmadan kazanılan her zafer, mağlubiyete mahkumdur.’’ ifadelerini kullandı.

 

GÜNEŞ TEKİRDAĞ’DAN DOĞACAK !

 

Konuşmasının sonunda İYİ’lerin daima kazandığını  kaydedenİYİ Parti İl Başkan Adayı Şaban Terzi, ‘’Tüm bu feragat edilemez ilkelerimiz ışığında, her zaman olduğu bir kez daha, sizlere, ekibime ve davamıza olan inancımla, belirtmekte beis görmüyorum: Güneş Tekirdağ’dan doğacak. Çünkü hikâyenin sonunda hep İYİ’ler kazanır. Ve unutmayın İYİ’lik bulaşıcıdır.” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10