Federasyonun kararına tepkiler sürüyor

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde toplandı. Toplantıda, BAL'daki (Bölgesel Amatör Lig) lider 11 takımın 3. Lige çıkarılmasına

Çerkezköy 9.07.2020 18:19:00 0
Federasyonun kararına tepkiler sürüyor

 

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig ile ilgili son noktayı önceki gün toplantının ardından koydu.

 

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu önceki gün  Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir toplantı gerçekleştirdi. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in tescil formatı belirlerken, alınan kararda " TFF 2. Lig Beyaz Grup lideri Yılport Samsunspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor şampiyon ilan edilerek TFF 1. Lig'e, TFF 3. Lig 1. Grup lideri Serik Belediyespor, TFF 3. Lig 2. Grup lideri Kocaelispor, TFF 3. Lig 3. Grup lideri Karacabey Belediye Spor A. Ş. şampiyon ilan edilerek TFF 2. Lig'e terfi etmişlerdir.TFF 2. Lig'de Beyaz ve Kırmızı grupta ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan Beyaz Grup'tan Manisa Futbol Kulübü, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş., İnegölspor, Kırmızı Grup'tan Ankara Demirspor, GMG Kastamonuspor, Tuzlaspor A.Ş., Sakaryaspor A.Ş., TFF 3. Lig'de gruplarında ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan 1. Grup'tan Anagold 24Erzincanspor, 68 Aksaray Belediye Spor, 1928 Bucaspor, Artvin Hopaspor, 2. Grup'tan Belediye Derince Spor, Turgutluspor, Esenler Erokspor, Karşıyaka, 3. Grup'tan Somaspor, Pazarspor, Nevşehir Belediye Spor, Muğlaspor takımları Play-off oynama hakkı kazanmış olup, tek maç eleminasyon sistemine göre Antalya'da 20-28 Temmuz tarihleri arasında oynanacak gece maçları sonucunda, TFF 1. Lig'e yükselecek 1 takım ve TFF 2. Lig'e yükselecek 3 takım belirlenecektir. Play-off eşleşmeleri lig ikincisi ile lig beşincisi, lig üçüncüsü ile de lig dördüncüsü olacak şekilde gerçekleşecektir.TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Şanlıurfaspor, Kırmızı Grup'ta Kardemir Karabükspor, TFF 3. Lig 1. Grup'ta Tokatspor A.Ş. ve Manisaspor takımları matematiksel olarak küme düşmüşlerdir.Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e 11 grubun lideri terfi edecektir"kararı alındı.

 

ARNAVUTKÖY BELEDİYESPOR ŞAMPİYON OLARAK TAMAMLADI

 

Alınan bu kararın ardından TFF Bölgesel Amatör Lig'de 11. grupta merakla beklenen kararda açıklanmış oldu. Grup birincilerinin 3. lige çıktığı Bölgesel Amatör Ligde 11. grupta mücadele eden Tekirdağspor ve Edirnespor 3.  Lige çıkamadı. 11. Grupta Edirnespor'un bir puan, Tekirdağspor'un iki puan ilerisinde bulunan Arnavutköy Belediyespor federasyonun aldığı karar sonucunda 3. lige çıktı.

 

YÜKSEL'DEN TEPKİ

 

Türkiye Futbol Federasyonun aldığı bu karara tepki gösteren Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüney Yüksel" Ligde oynanması gereken 4 maç varken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla, şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri olan Tekirdağspor'un hakkını yenmiştir. TFF’nin aldığı kararda; “Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e 11 grubun lideri terfi edecektir” denmiştir.Halbuki Tekirdağspor’un, grubunda liderle arasındaki 2 puan farkla 3. sıradadır ve şampiyonluğun en kuvvetli adayıdır. Sonuç olarak: Tekirdağ Spor Kulübü Başkanı Sn. Mülahim Kuru ile yaptığımız görüşme neticesinde, TFF’nin adaletten yoksun bir şekilde aldığı bu karara, Tahkim Kuruluna götürerek itiraz edeceğiz.İnanıyorum ki, hak yerini bulacak ve Tahkim Kurulu, alınan kararı “hakkaniyetten uzak olduğu” gerekçesiyle iptal edecektir.dedi

 

TEKİRDAĞSPOR’UMUZA YAPILAN HAKSIZLIĞA SON VERİLMELİDİR

 

Tekirdağ Büyük şehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ta yaptığı açıklamada" 2019-2020 futbol sezonunun sonunda 2. ve 3. liglerde playoff müsabakalarının oynanmasına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Bölgesel Amatör Lig’te grup 1’incilerini doğrudan 3. lige çıkartma kararı alması, grup lideriyle arasında yalnızca 2 puan fark olan Tekirdağspor’umuzun mağduriyetine neden olmuştur. Tekirdağspor’umuzu haklı mücadelesinde destekliyor ve TFF’yi bu haksız ve hukuksuz uygulamaya son vererek sebep oldukları mağduriyeti gidermeye davet ediyoruz" dedi.

 

HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

 

Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülayim Kuru'da açıklamada bulunarak " Tekirdağspor'un hakkını arayacağız. Bir olalım Tekirdağ. Ligde oynanması gereken 4 maç varken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 08.07.2020 tarihinde almış olduğu kararla, şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri olan Tekirdağspor'umuzun hakkını yemiştir. TFF’nin “Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e 11 grubun lideri terfi edecektir” kararının tamamen hakkaniyetten uzak bir karar olduğu kanaatindeyiz . Tekirdağspor’umuz, bilindiği üzere grubunda liderle arasındaki 2 puan farkla 3. sıradadır , fikstür avantajı da göz önünde bulundurulduğunda şampiyonluğun en kuvvetli adayıdır.TFF’nin adaletten yoksun bir şekilde aldığı bu karara, Tahkim Kuruluna götürerek itiraz edeceğiz.Hak yerini bulması için en doğru kararın her takıma hakettiğinin verilmesi için 2. Ve 3. Ligler için alınan 2. , 3. , 4. ve 5. Sıradaki takımların Play-off oynatılması kararı emsal gösterilerek Tahkim Kurulu’na gerekli tüm itirazlar yapılacaktır .Umuyoruz ki , hak yerini bulacak ve Tahkim Kurulu , alınan kararı “hakkaniyetten uzak olduğu “ gerekçesiyle iptal edecektir .

 

UEFA'YA ŞİKAYET DİLEKÇEMİZİ İLETECEĞİZ

 

Arnavutköy Belediyespor'un bir puan gerisinde ligi ikinci tamamlayan Edirnespor'da TFF'nin aldığı karara büyük tepki gösterdit. Kulüp Başkanı Savaş Üner ise yaptığı açıklamada " Almış oldukları karar İle daha önce de gasp ettikleri haklarımızı bir kez daha elimizden aldılar.2.lig ve 3.lig de iddialı olanlara play-off oynatır, düşme potasındakileri düşürmez. Bunu kim yapar hak bilmeyen adalet duygusu olmayan insanlar yapar.Çok değil daha geçen sene grubumuzda liderken , 3 hafta kala 5 puan geride olan Modafen FK şampiyon oldu. Bu sene ligin bitmesine daha 4 hafta var ve 1 puan gerideyiz. ( 1 puan geride de son hafta pandemi dolayısıyla seyircisiz oynanan maçta mağlup olarak liderliği 8 hafta sonra kaybettik ) Ama TFF denen adaletsiz kurum İçin bunların bir önemi yok belli. Bal ligine bir saygı her zaman olduğu gibi yine göremedik. Gasp ettikleri hakkımız için yarın Devletimizin resmî kurumlarına ve sonucu olmasa da kepazeliklerinin tüm dünyada bilinmesi adına UEFA ya da şikayet dilekçemizi ileteceğiz. Bu kararlarını değiştirmezler ise yıllardır 1 kere dahi düşmeden geride bıraktığımız bu iğrenç Bölgesel Amatör  ligine seneye katılmamaya karar verebiliriz.Tüm spor kamuoyuna bilgilerine arz ederiz.

 

BAZI KARARLAR ALACAĞIZ

 

Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş Başkanı İsmet Özay ise tahkim kuruluna başvuracaklarını ve sonuç alamadıkları takdirde gelecek sezon ve takip eden sezonlarda A takımı kesinlikle liglere katmayacaklarını ve bundan sonra TFF'ye tepki olarak kulüp bazında bazı kararlar alacaklarını ifade etti. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıkkalamada TFF'yi haklarının gasp etmekle itham eden kulüp, Türkiye Futbol Federasyonunun adalet duygusu olmayan bir topluluk haline geldiğini ileri sürdüğü açıklamada " gasp edilen haklarımız nedeniyle devletin resmi kurumlarına ve daha sonra da UEFA'ya başvuracağız' ifadelerini kullandılar.

 

ÜZÜNTÜ VERİCİ

 

Bölgesel Amatör Ligde takımları mağdur ettiğine vurgu yapan Özay, TFF'nin kulüpleri yok saydığını ve bunun TFF'nin kuruluş ilkeleri ile bağdaşmadığını söylerken, Çengelköyspor'un altı yıldır mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde bundan sonra yer almayacağını ve bir çok kulübün de kendileri ile aynı sıkıntıları yaşadığı için TFF'nin aldığı kararı değiştirmesi gerektiğini aktardı. TFF'nin 2.Lig ve 3.Ligde aldığı karar ile BAL'da aldığı kararın eşit olmadığını ifade eden Özay, bu şartlar altında A Takım düzeyinde liglerde yarışmanın anlamsız olduğunu ve kendtilerin de bu çelişkiler ile dolu ligde yer almayacağını kesin bir dille belirtirken, TFF'nin kulüplerin hangi şartlarda liglerde var olduğunu ve kulüplerin yaşdıkları sıkıntıları görmezden gelinmesinin kendileri için üzüntü verici olduğunu bildirdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10