Bakan Kasapoğlu Tekirdağ'da gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Pazar günü Edirne'de gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Tekirdağ'a geldi. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu Tekirdağ ziyareti kapsamında bin 500 kiÅ?

Tekirdağ 13.07.2020 12:42:00 0
Bakan Kasapoğlu Tekirdağ

 

Ziyaretleri sırasında Bakan Kasapoğlu’na, Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdür V. Yılmaz İpar, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün ve çok sayıda yetkili eşlik etti. Tekirdağ’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, kara yolu ile İstanbul’a hareket etti. 

 

 

“ŞUAN 700 BİNE YAKIN YURT KAPASİTEMİZ VAR”

 

Tekirdağ’a Pazar günü akşam saatlerinde gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilk olarak Süleymapaşa’da bulunan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yerleşkesinde yapımı devam eden 750 kişilik Günebakan Yurdu’nda incelemelerde bulundu. Bakan Kasapoğlu’nu, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve il protokolü yurt önünde karşıladı. Bakan Kasapoğlu, yapımı devam eden ve son aşamaya gelinen Günebakan Yurdu’nu gezerek yurt hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemeler sırasında konuşan Bakan Kasapoğlu, "700 bine yakın yurt kapasitemiz var. Yatırım hamlemiz hızla devam ediyor. Bir yandan mevcut yatırımları tamamlarken bir yandan da yeni yatırımlara başlıyoruz. Şimdiden Tekirdağımıza, ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun. Biliyorsunuz yurt yatırımları, özellikle son salgın sürecinde gücünü gösteren en önemli sembollerden biriydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 18 yılda muhteşem kapasiteli hakikaten her yönüyle otellerle rekabet edebilecek, en güçlü şekilde bu rekabeti ortaya koyan yurtlarımızla donattık. 180 bin yurt kapasitesinden şuan 700 bine yakın yurt kapasitemiz var. Bu kapasiteyi her geçen gün hızlı bir şekilde artırıyoruz" dedi.

 

 

GENÇLERİN SORULARINI YANITLADI

 

Yapımı devam eden yurt ziyaretlerinin ardından Bakan Kasapoğlu Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanında bekleyen gençlerle bir araya geldi. Gençlerle birlikte çay sohbeti gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu burada şu açıklamayı yaptı: "Pandemi sürecinde dünyanın dört bir yanından gelen 75 bin vatandaşımızı yurtlarımızda ağırladık. Dünyanın dört bir yanında okuyan öğrencilerimiz karantina sürecinde yurtlarımızda kaldılar. Şaşkınlıklarını her ortamda ifade ettiler. Çok güzel geri dönüşler aldık. O dünyanın en gelişmiş olduğunu bildiğimiz, öyle olduğu ifade edilen ülkelerin üniversitelerinde yurtlarda kalan arkadaşlarımız ülkemizin yurtlarıyla o ülkelerinin yurtları arasında mukayese bile kabul edilemez. O kadar konforlu, o kadar güzel yurtlara sahibiz gurur duyduk diyorlar."  Gençlerle sohbet eden Bakan Kasapoğlu, daha sonra gençlerin sorularını cevapladı.

 

ŞEHİT AKGÖZ’ÜN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Tekirdağ ziyaretleri kapsamında 9 Temmuz tarihinde Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki patlamayan malzemelerin sevkiyatı sırasında meydana gelen patlama sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Halil Tuna Akgöz’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyarette şehit ailesine başsağlığı ve sabırlar dileyen Bakan Kasapoğlu, herhangi bir taleplerinin olması durumunda şehit ailelerine kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Ziyarette Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Ziyaretlerini tamamlayan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu karayolu ile İstanbul’a hareket etti.

 

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10